Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
wracałem dzisiaj w ten piękny słoneczny dzień, naszą przecudowną autostradą A2 było sucho, nie wiało jednym słowem bezpieczna droga i postanowiłem trochę szybciej pojechać. Kiedy wskazówka na liczniku osiągnęła 210 km/h a na nawigacji GPS 195 km/h bardzo głośno zaczęła brzęczeć przednia szyba. Zwolniłem natychmiast i dźwięk powoli i miarodajnie ustawał. Przy 140 przestało by ponownie zacząć sobie brzęczeć przy 160.
Miałem już taką sytuację kiedy zakupiłem mojego R ale wtedy miałem centymetrowy odprysk na szybie. W chwili obecnej owy odprysk jest zapełniony, nie pojawiły się nowe i znowu to samo. Po paru kilometrach przestało, ale kiedy przyspieszałem znowu działo sie to samo.
Cała szyba wydaje odgłosy brzęczenia i jest to trudne do zlokalizowania. Nie wydaje mi się aby była to wina odprysku. Czy to oznacza, że muszę wymienić przednią szybę?
Czy ktoś z Was miał taki przypadek?? Co to może być? Uszczelka?
pozdrawiam forum Rover Team
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 11:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 19:42
Podłączam się.Nie jechałem jeszcze tak szybko,choć po spotkaniu z Dominikiem spróbuję(jeśli warunki pozwolą).Kupiłem mojego R z wymienioną przednią szybą.Auto nie było bite,ale przypuszczam,że wymieniona była w Holandii ze względów rejestracyjnych.Uszczelka nad szybą widocznie odstaje(daje się docisnąć palcem).Porównywałem u kolegi który ma jeszcze oryginał-on ma podobnie.Czy tak ma być?Obiecywałem sobie wizytę w serwisie z szybami,ale wciąż brak czasu.U mnie gwiżdże przy ok.160/godz.Powiedzcie,jak ta rameczka wygląda u Was.
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 20:57
Tak myślałem,że niderlandy coś zmaścili.Będę musiał podjechać do serwisu żeby ją przykleili,bo sam nie chcę czegoś zepsuć.W poprzednim aucie miałem klejoną i bez rameczki.
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 13:33
No i wlaśnie nie wiem jak to powinno być,bo jak już pisałem u kumpla w oryginale też odstaje.Jak się zrobi cieplej to podjadę do Katowic-niech się fachowiec wypowie,ale wg mnie to nie powinno być takiej szpary,bo mogą być zawirowania powietrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum