75W80, taki masz olej przekładniowy w skrzyni, możesz zastosować również 75W90, również podejdzie, ale jednak lepiej się trzymać takiego jaki podaje producent (chodzi mi o lepkość).
Ja w swoim wymieniałem ostatnio i był to Mobil, koszt coś ok. 50 pln, ponieważ brałem ten z wyższej półki. Znajdziesz płyny Mobil tańsze, bo po 20 - 30 pln do skrzyni. Kwestia tego jaki wybierzesz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 01:06
dokladnie tak MTF Texaco - coprawda nie nalezy do najtanszych i takze nie jest latwo do dostac (mnie niedawno udalo sie wysylkowo w cenie 42zl/l)...ale po zmianie jest o niebo lepiej - nie wiem co mialem lane wczesniej, ale kultura pracy jest nieporownywalna - moim zdaniem przy zmianie co 100tys - warto zaplacic kilka zlotych wiecej i miec pewnosc ze jest tak jak byc powinno...poza tym wszelkie stuki skrzyni na wysokich biegach i przy niskich obrotach ustaly, zima lewarek nie "twardnieje" (biegow lewarek:) i chodzi jak po masle: )
pozdrawiam i polecam,
PS. dobrze byloby zatytulowac post - to wiele ulatwia i jest zgodne z litera klubowego prawa
Witam,
Ja ostatnio kupiłem tu:
http://www.landparts.pl/g...2=SMTY0Mg%3D%3D
Olej w orginalnych 1-litrowych opakowaniach, import z UK, data 08.2008r., pozdr...
edit.
o, widzę że juz podrożał, ja płaciłem po 42,74zł/L x 2L = 85,48 + 13 (przesyłka) = 98,48 - tyle zapłaciłem , hej
Co prawda nie jest to MTF od TEXACO ale spełnia wymagania jakości MTF ROVER
Co prawda u tego sprzedawcy na allegro aktualnie nie ma wystawionego tego oleju ale myślę że wystarczy się skontaktować i będzie w końcu są importerem na rynek PL (przy zakupach powyżej 100pln wysyłają gratis - wiem bo kupiłem ale jeszcze nie zalewałem)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 17:14
W wyszukiwarce oleju na stronie jednego z producentów olejów wyskakuje mi, że do skrzyni Roverka 200 sdi można lać 10w40. Co o tym myślicie ? W R620 w benzynie tak praktykowałem, ale nie wiem jak w przypadku diesla.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum