Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Wiem, że temat może wydawać się śmieszny, ale dziwi mnie, że nie dalej jak miesiąc temu wymieniałem żarówkę H7 osram za prawie 50 zł i już padła!!! Dość szybko!!!!
Jeśli mam co miesiąc 50 wydawać na żaróweczkę to coś jest nie halo. Autko mam niecałe 3 miesiące. Pierwszą wymieniłem zaraz po zakupie a drugą miesiąc temu.
A może przyczyna tkwi gdzie indziej?? Macie pomysły? Może te żarówki są do bani?
Proszę o wskazówki.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Cze 14, 2011 18:01, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 22:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam żarówki za 20 zł ( komplet ) niebieskie H7 SISCAR XENON BLUE i jestem z nich zadowolony. Jak na razie raz wymieniłem ( ze starych zaraz po zakupie ) właśnie na te. Mogę polecić.
Według znajomego (zakład RTV) najczęstszą przyczyną palenia radii, żarówek, komputerów itp. jest brud na klemach akumulatora, który przez to nie jest w stanie stabilizować prądu z alternatora. Sprawdź sobie - nic to nie kosztuje. Inna sprawa, że żywotność wzmacnianych H7 pozostawia dużo do życzenia - zwłaszcza przy dieslu...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Mar 2003 Posty: 106 Skąd: opolskie
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 22:47
brevo79 napisał/a:
Wiem, że temat może wydawać się śmieszny, ale dziwi mnie, że nie dalej jak miesiąc temu wymieniałem żarówkę H7 osram za prawie 50 zł i już padła!!! Dość szybko!!!!
normalka ten typ tak ma
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 23:05
Jak dla mnie ten test nic nie mówi o żywotności żarówek. Mam Osram Night Breaker od kilku miesięcy i na razie świecą. Może masz coś nie tak z elektryką, podaje za duże napięci i pali żarówki. Fakt że takie żarówki długo nie świecą ale miesiąc to zdecydowanie za krótko.
Heh a lampy przykrecone porządnie? amortyzatory też sprawne? w polonezie żarówki wytrzepywały mi się bo miałem reflektor lekko nie dokręcony nie trząsł sie tak zeby widać było ale żarówy padały. Szwagier w uno miał wytrzepane amory i też znacznie zarókom skracał życie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Kiedyś czytałem na temat żarówek H7, ich żywotności, która dla tego typu żarówki została tam określona na ok 300h świecenia przy napięciu 12V. Przy napięciu chyba 13,5V już ok 150h.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 20:20
Proponowałbym sprawdzenie prądu ładowania na średnich i wyższych obrotach.Kiedyś kupiłem citroena w którym co druga żarówka była spalona.Dokładnie wyskalowany (serwisowy)woltomierz wyszedł poza skalę.Po wymianie reglera przez kilka lat nie wymieniłem żadnej żarówki.
Heh a lampy przykrecone porządnie? amortyzatory też sprawne? w polonezie żarówki wytrzepywały mi się bo miałem reflektor lekko nie dokręcony nie trząsł sie tak zeby widać było ale żarówy padały. Szwagier w uno miał wytrzepane amory i też znacznie zarókom skracał życie
tak wszystko dobrze przykręcone a amorki sprawne
Cytat:
Proponowałbym sprawdzenie prądu ładowania na średnich i wyższych obrotach.Kiedyś kupiłem citroena w którym co druga żarówka była spalona.Dokładnie wyskalowany (serwisowy)woltomierz wyszedł poza skalę.Po wymianie reglera przez kilka lat nie wymieniłem żadnej żarówki.
niestety nie mam garażu ani nawet miernika. Gdzie najlepiej sprawdzić i co to jest regler?
Sorki ale mechanika i elektryka to nie są moje drugie imiona
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sro Lut 18, 2009 22:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum