założyłem ten zaworek przeciw zwrotny i... nic to nie dało Trzeba się do tego przyzwyczaić i tyle. Chyba że coś do głowy wpadnie co można by było z tym zrobić.
Jednak wraz ciekawi mnie dlaczego cieknie tylko ze spryskiwacza który jest dalej od pompki.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 09:03
A może tak zamienić miejscami dysze i zobaczyć czy czasem nie będzie ciekło po drugiej stronie? Uczepiliście się zaworków, a na moje oko to dysza leje (nie trzyma ciśnienia) i trzeba ją wymienić.
thef, też o tym właśnie myślałem tym bardziej że mam dwie zapasowe które mi zostały z drugiej maski. Miałem wczoraj przekładać ale mróz jest i nie chce na siłę odrywać dyszy. Tym bardziej że będzie ciężko wyjąć rurkę z dyszy przy tej temperaturze.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 16:47
greg-si napisał/a:
thef, też o tym właśnie myślałem tym bardziej że mam dwie zapasowe które mi zostały z drugiej maski. Miałem wczoraj przekładać ale mróz jest i nie chce na siłę odrywać dyszy. Tym bardziej że będzie ciężko wyjąć rurkę z dyszy przy tej temperaturze.
Poczekaj na cieplejszy dzień lub użyj zapalniczki, tylko z rozsądkiem
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 21:24
Cienkie w sensie rozmiaru czy siły ? Jeżeli słabo działają, to pewnie masz przytkane brudem dysze, zagięty przewód albo pompka niedomaga. No, ewentualnie prawie pusty zbiorniczek
cienki strumyczek i raz z jednej dziurki mocniej raz z drugiej ogolnie strumyczek grubosci malego gwozdzika jak bedzie cieplej to bede musial zajrzec dokladniej, a jak pompka nie domaga to sie ja da wyczyscic jakos rozebrac czy trza nowencje kupic
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 10:13
boros napisał/a:
a jak pompka nie domaga to sie ja da wyczyscic jakos rozebrac czy trza nowencje kupic
Tego nie wiem, bo jej nigdy nie wyciągałem. Sprawdź wężyki czy nie są gdzieś zagięte, a potem wyjmij dysze i przeczyść strzykawką gorącą wodą z jakimś mocnym detergentem (wstrzykując w odwrotnym kierunku niż pracują dysze w aucie).
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 20:02 a kto wie czy spriskiwacze maja swoj przekaznik
greg-si napisał/a:
aiwer, wszystko jest zależne na jakiej zasadzie działa taki zaworek.
Ja tą sprawę załatwię pewnie dopiero za 2tyg. bo teraz jestem strasznie zajęty i czasu brak na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum