Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:30 [R75] Muszę założyć z tyłu trzeci pas
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Rozglądam się na allegro za środkowym pasem bezpieczeństwa do R75 Tourer. Jest tego sporo, ale nie wiem, co oprócz pasa mam kupić... Chodzi o to, że samochód miał w przeszlości kratkę i z tyłu miał zdemontowany pas. Obecnie są dwa, ale w kanapie jest otwor na pas oraz ta końcowka, w którą się wpina. Nie znam nazw tych elementów, więc nie wiem, czy powinienem kupić sam pas, czy z napinaczem. Jak to sprawdzić / rozpoznać. Wie ktoś?
dzięki
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 22:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem czy pasy z tylu maja napinacze ale z tego co pamietam to na 90% nie. Musisz kupic sam pas ze zwijaczem skoro
Kizashi napisał/a:
ta końcowka, w którą się wpina
jest w aucie.Jak nie am to tez trzeba kupić i po sprawie.Pamiętaj żeby kupować ze śrubami bo są drobnozwojne, lepsze gatunkowo i ciężko Ci będzie coś dobrać.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Zukowaty,
Czyli mam brać pas ze zwijaczem i upewnić się, że dają ze śrubami...
Bo właśnie dla mnie zwijacz i napinacz to było jedno, ale pewności nie miałem czy się mylę, czy nie.
Dzięki za info
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
zdaje sie że napinacze sa w zwijaczu właśnie ale głowy nie dam. W Sedanie są i podobno jakieś kabelki tam sie podłącza ale nie widziałem tego osobiście
[ Dodano: Pon Lut 16, 2009 14:36 ]
w sedanie napinacz jest w zwijaczu, jest przy tym kostka elektryczna koloru niebieskiego na pewno
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
nie jest to sygnalizacja zapięcia pasów bo takowej w R75 nie ma jest tylko kontrolka ale nawet jak działa to świeci przez kilka sekund po odpaleniu celem przypomnienia o pasach a potem gaśnie (nie mam kontrolki działajacej pisze to na podstawie informacji z forum zdaje sie że PHJOWI o tym pisał kiedyś mnie to mocno nurtowało)
czy trudno czy łatwo nie wiem ale pamiętam temat na forum o zwartych tych kostkach z tyłu i znowu niejaki PHJOWI WIELKIMI LITERAMI napisał że bezwzględnie nie można tam nic mostkować bo poduchy wywalić mogą.
MG TF 160 srebrny pocisk
Paul,
Czytałem, szukałem, pytanie i tak musiałem zadać (skąd mogę wiedzieć, czy pas środkowy nie jest technicznie różny, np. uboższy, od pozostałych?). I "pomógł" kliknięte.
sknerko,
O co chodzi z tym mostkownie, bo nie kumam, a się boję ruszać...
Chodzi o to że: jak wywalą napinacze to należy wymienić cały pas a handlarze mostek z drutu wkładają w gniazdo żeby przy wystrzelonym pasie kontrolka nie świeciła. nastepna sprawa to chyba trza taki montaż przeprowadzać na odłączonym akumulatorze żeby właśnie napinacze nie kropnęły
MG TF 160 srebrny pocisk
Rowan,
Nie wiem, nie znam się - bez napinacza / nie pirotechniczny. Taki jak w dużym fiacie
[ Dodano: Czw Lut 19, 2009 00:00 ] sknerko,
Czy po odłączeniu aku komp nie zwariuje?
(i jak zresetować ten licznik oil sevice - bo mam na nim teraz -5000 km)
sknerko,
Czy po odłączeniu aku komp nie zwariuje?
(i jak zresetować ten licznik oil sevice - bo mam na nim teraz -5000 km)
Nie zwariuje. a czemu niby by miał?
a z tym resetem to tak jak koledzy piszą można samemu ale ja nie wiem od ilu km na minusie tylko T4
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum