Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witam otóż mam taki problem
Wróciłem w niedziele do domu zgasiłem mojego r600 i zamknąłem centralnym. Rano wsiadłem ale już nie chciał odpalić, kręcił rozrusznikiem ale nie mógłzaskoczyć. dziś sie okazalo ze otwierajac i zamykajac pilotem nie migaja kiedunki!!!!
Co moze byc przczyna?????????
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 12:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dodatkowo możesz mieć problem z immo, skoro nie migają kierunki (ale u mnie wtedy też rozrusznik nie kręci i włącza się alarm).
Napisz jakiego masz pilota (podczerwień, czy radio, bo się w '96 zmienił rodzaj alarmu) oraz co się dzieje, jak zamkniesz (czy miga czerwona dioda przy kołku zamykania drzwi).
Ale generalnie wydaje mi się, że niemiganie kierunków może być raczej spowodowane np. przymarznięciem któregoś czujnika z drzwiach lub zamku - alarm się wogóle nie uaktywnia - poprostu zbiegły Ci się dwie awarie w tym samym czasie.
Sprawdź, czy masz iskrę i czy podaje paliwo - to najistotniejsze.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
maciej, 1.8 byly w wersjach po lifcie w 96 wiec pilot dwu przyciskowy...
Sprawdz wszystkie krancowki i styczniki co do alarmu a co odpalania to mysle ze to wina czegos innego... Poczytaj tematu KRYSa w ktorym sie wypowiadalem niedawno na temat nie odpalania... Duza wilgotnosc sie robi powoli i benzynki beda teraz szalec
maciej, 1.8 byly w wersjach po lifcie w 96 wiec pilot dwu przyciskowy...
Masz rację - przed były 620i z F20Z2 - nie pomyślałem.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A teraz jeszcze jedno pytanie
jest jakas różnica jeżeli otworze gokluczykiem a nie pilotem, czy sa jakies zabezpieczenia po ktorychn nie bedzie chcial później odpalić????????
Przed '96 byłą różnica, ale w '96 i dalej to nie wiem...
W modelach przed '96 tak jest - zamknięcie z pilota, a otwarcie z kluczyka powoduje to, ze immo się nie wyłącza, więc może u Ciebie też tak jest.
Nie masz drugiego pilota?
Może zmień baterię?
I sprawdź, czy masz iskrę i czy podaje paliwo.
Witajcie
Jestem sąsiadem rusincfh i pisze w jego imieniu bo już nie wiemy co jest grane z tym Roverkiem a może komuś się coś jeszcze nasunie (chłopak się totalnie załamał - 1 dzień Roverkiem pośmigał).
Sprawa ma się tak, że znaleźliśmy kod czterocyfrowy i wykonaliśmy wszystko z procedurą. Autko zaczęło ładnie migać kierunkami i wszystko tak jakby wróciło do normy. Wszystko oprócz tego że nie da się Go zapalić. Kluczyki mamy dwa. Są one łamane i oba czarne. Ale myślę że kluczyk nie ma tutaj znaczenia. Autko przy otwieraniu miga 1 raz kierunkami a przy zamykaniu 3 razy.
Oczywiście jak nie pali to sprawdzamy czy jest iska - no i nie ma. Oczywiście pompka paliwa chodzi, paliwo podaje, rozrusznik też kręci. Co można jeszcze sprawdzić ? Gdzie z tym pojechać w okolice Rzeszowa ? Czy trzeba to komputerowo odblokować.
No więc Panowie. Nie ma kontrolki check engine chyba że jest ten żółty silniczek. Ponadto w momencie przekręcenia kluczyka uruchamia się pompa ale nie słychać "dysks".
Nie ma kontrolki check engine chyba że jest ten żółty silniczek.
Tak, to to.
Cewka jest zintegrowana z aparatem.
Jeśli nie ma iskry to na 90% aparat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum