Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam!
od 2 dni po uruchomieniu auta miga ciągle i raz na jakiś czas pika kontrolka od antynapadu (zawsze po przekręceniu kluczyka wciskałem zbunkrowany przycisk i kontrolka ginęła i nie pikała teraz nawet jak wcisnę to nie przestaje migać pikać ).
zawsze jak po odpaleniu auta otwierałem drzwi i w porę nie zdążyłem wcisnąć guziczka samochód gasł teraz odkąd pika nie ma opcji żeby po otwarciu drzwi kierowcy silnik zgasł.
Gdzie szukać przyczyny i czy sam dam rade sobie z tym poradzić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 12, 2011 22:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 00:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 08:17
Można wyłączyć antynapad , tym bardziej , że teraz montowanie ich jest prawem zabronione.Jeśli nie masz instrukcji , to znam taki sposób : włączyć zapłon i trzymać wciśnięty przycisk antynapadu przez 10 sek., wyłączyć zapłon.
niestety jak pikał tak pika zauważyłem również a raczej usłyszałem że oprócz pikania raz na jakiś czas słychać takie tik tik chyba nie obędzie się od jakiegoś spece od takich rzeczy.
Jeśli ma ktoś jakiś sposób na naprawienie tego lub odłączenie tego będę bardzo wdzięczny, nie mam niestety instrukcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum