Wysłany: Sob Lut 21, 2009 19:17 [R200] Tuning wnętrza na bardziej luksusowe
Witam,
Tak na razie tylko teoretycznie się zastanawiałem co można zdziałać w roverku 200 aby wnętrze nie było takie czarne, jak je odświeżyć ,a wręcz sprawić wrażenie że to samochód wyższej klasy? Na razie zapomnijmy o opłacalności konkretnych przeróbek, chce najpierw zebrać pomysły a dopiero potem kase na ewentualne modyfikacje
Dodam ze mam roverka z welurową tapicerką i zdecydowanie czarnymi plastikami.
Jasne plastiki o wiele lepiej się prezentują, myślałem nad ich pomalowaniem ale po tym jak znalazłem cały przód za nie całe 200zł raczej się nie opłaca, i pewnie efekt nie będzie ten sam.
Takie plastiki najlepiej by się prezentowały z jasną tapicerką, ale nie ma zbyt dużego wyboru oryginalnych skórzanych zestawów, zastanawiałem się nad kupieniem ładnych pokrowców i wszycia ich w fotel przez tapicera aby się nie zsuwały, robił ktoś coś takiego?
A może ktoś farbował swój welur?
Jeszcze jakieś pomysły?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wrzuć jakieś poglądowe zdjęcie swego wnętrza. Zobacz mój post w tym dziale http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=36578 z nim pokazałem jak można zrobić okleinę, w moim przypadku drewnopodobna, ale dla ciebie można zastosować np. imitację jasnego carbonu.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 06:37
deske rozdzielczą można dac do flokowania-możesz sobie zrobić kolor jaki chcesz,możesz nawet zrobić dwukolorową.....mozna nakleić "plastikowe drewno" i dodac wnętrzu "odrobinę luksusu".... ,pokrowce można uszyć "na miarę",są zakłady specjalizujące sie w tym-wyglądają naprawdę dobrze...lub zmienić tapicerkę-mozna zaszalec i dać wyrób skóropodobny (także na boczki),albo skórę......pytanie tylko ile chcesz wydać ?
Właśnie, musisz mieć jasno sprecyzowane co chcesz w swoim wnętrzu zmienić, pomysłów jest wiele, pytanie jest jeszcze jedno czy chcesz to robić sam własnymi siłami czy chcesz robić to po przez jakiś zakład i płacić.
Wiadomo ze wszystkiego sam nie zrobię, choć chciałbym mieć jak najwięcej wkłady własny bo wtedy jest zabawa i satysfakcja. Jeszcze nie zdecydowałem ile wydam, narazie zbieram pomysły i fundusze, wszystko zależy od tego ile zbiorę. Ale nie chce też wpakować w środek samochodu drugie tyle co na samochód także wizyta u tapicera i obszywanie wszystkiego nową skóra chyba nie ma sensu, ale pokrowce na miarę brzmią bardzo rozsądnie.
To flokowanie to coś o czym się przyznam nie słyszałem do tej pory, rozumiem ze efekt jest taki jak na skrzyniach z zestawów audio, ktoś z was ma coś takiego u siebie? Jak to się prezentuje?
Okleiny to może być ciekawa sprawa ale musiał bym sie im przyjrzeć w realu, bo raczej nie widziałem. Chyba ze był tak dobrze zrobione ze wyglądały jak prawdziwe drewno i nie bylem tego świadomy.
Głównie chodzi mi o rozjaśnienie i odmłodzenie wnętrza, samochód nie jest na tyle sportowy by malować środek na czerwono i wstawiać fotele kubełkowe wiec chciałbym je trochę zmodyfikować ale zachowując styl jaki w moich oczach ma marka rover.
Od zakupu jeszcze nic w środku nie robiłem dlatego jest co zmieniać....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum