Wysłany: Nie Lut 22, 2009 22:28 [R200 1.4i 98r.] problem z elektryką
Witam!
W moim Roverku szwankują kontrolki i wewnętrzne oświetlenie:
1. Nie zapala się oświetlenie kabiny przy otwarciu drzwi, ani przy pozycji on przełącznika. Sprawdziłem żarówkę - nie jest przepalona. Nie działa również oświetlenie bagażnika (żarówka również działa). Działa natomiast oświetlenie schowka. Sprawdziłem bezpieczniki - wszystkie sprawne.
2. Przy otwarciu drzwi zapala się kontrolka otwarcia bagażnika.
3. Dzisiaj zauważyłem wodę w kloszu tylnej prawej lampy
4. W trakcie jazdy zapala się kontrolka SRS (ale z tego co już przeczytałem, to dość powszechna przypadłość, prawda?)
5. Wariuje zegarek (po każdym wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu, czas w moim Roverku biegnie od nowa - cud jakiś normalnie
Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 22:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź skrzynkę z bezpiecznikami. Miałem to samo w sobotę. Przepalił się bezpiecznik 10 czerwony w skrzynce pod kierownicą. Po wymianie wróciło wszystko do porządku.
_________________ Rover 216 98r z CVT
Renault Laguna II kombi 3.0V6 210KM
Co do światłeka w kabienie mam IDETYCZNY problem to samo, nowa żarówka nie wiem może dlatego że kosztowała 80gr i odnośnie zegarka również ten sam problem cały czas od godziny 1:00 przy każdym uruchowieniu silnika.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Koledzy,
Jako, że zaczęliście już od sprawdzenia bezpieczników, polecam również sprawdzić kondycję przewodów w wiązce tylnej klapy. Podnosimy klapę i w prawym gumowym oplocie sprawdzamy, czy nie są popękane i poprzecierane przewody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum