Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 17:05 [R620] Sanki silnika....
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Wiam. Mam pytanie czy aby wyjąć sanki silnika( nie wiem czy dobrze się wyrażam, chodzi mi o część do której przykręcone są dolne wachacze i maglownica) trzeba jakoś podwiesić silnik?( w sensie czy nie opadnie czy coś takiego( bo z tego co oglądałem pod spodem, nie zauważyłem w którym miejscu do sanek jest montowana poduszka silnika, jest ukryta gdzieś pod maglownicą? albo jakąś osłoną maglownicy?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz 4 poduchy silnika, przy misce do przedniej belki, nad skrzynia, przy rozrzadzie po lewo.... Odkrecasz belke przednia, potem tylna, na koncu dopiero amorki i wypinasz zawieche
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 18:02
Ale mi tylko chodzi o wyjęcie tylnej belki(czyli sanek tak myśle) bez ruszania silnika. Chce ją wyjąć bo mam skrzywiony uchwyt w miejsu trzymania dolnego lewego wachacza
i chce to wyprostować.
[ Dodano: Wto Lut 24, 2009 18:03 ]
I nie wiem właśnie czy nie będzie to się wiązało z opuszczeniem silnika, czyli nie wiem czy do tej tylnej belki przyczepiona jest jakaś poduszka(myśle że tak ale jej nie widziałem)..
phoenix123, do tylnej belki tam gdzie jest magiel nie ma podczepionej poduchy, jest tam kolo wahacza, ale silnik bedzie trzymal sie na reszcie poniewaz ta odpowiada za drgania przod tyl a nie gora dol
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum