witam,
od jakiegoś czasu strasznie skrzypi mi coś w przednim lewym kole, myślałem ze to może łożysko. dzisiaj bylem na przeglądzie i facet zauważył, ze to pęknięta gumowa osłona wahacza. pojechałem od razu do sklepu żeby kupić ten element, ale w sklepie nie mieli takich części.
czy wiecie gdzie w internecie można kupić coś takiego, ewentualnie czy dostane gdzie katalog części/rysunek z elementem wahacza żebym mógł pokazać to w innych sklepach?
z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no wlasnie w tym problem, ze wiem tylko tyle co widzialem i co mi powiedzial facet od przegladu. jakbym widzial jakis schemat albo rysunek, to wskazalbym to o co mi chodzi...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 19:48
Raval napisał/a:
no wlasnie w tym problem, ze wiem tylko tyle co widzialem i co mi powiedzial facet od przegladu. jakbym widzial jakis schemat albo rysunek, to wskazalbym to o co mi chodzi...
mowisz masz
wielkie dzięki, nie chce wybrzydzać ale masz może ten rysunek jakby z drugiej strony, bo wlasnie patrzac z tej strony nie do koca widac ta gume.pozwolilem sobie zaznaczyc na tym rysunku, gdzie ta oslona sie mniej wiecej znajduje. moze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 22:06
Raval napisał/a:
BoloSr napisał/a:
Raval napisał/a:
mowisz masz
wielkie dzięki, nie chce wybrzydzać ale masz może ten rysunek jakby z drugiej strony, bo wlasnie patrzac z tej strony nie do koca widac ta gume.pozwolilem sobie zaznaczyc na tym rysunku, gdzie ta oslona sie mniej wiecej znajduje. moze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi
jesli skrzypi ... to problemem nie jest ta gumka tylko właśnie sworzeń .... tzn gumka pęknieta dopuściła wodę i syf do sworznia co spowodowało jego zużycie i skrzypienie. Wiec moim zdaniem wahacz do wymiany
jesli skrzypi ... to problemem nie jest ta gumka tylko właśnie sworzeń .... tzn gumka pęknieta dopuściła wodę i syf do sworznia co spowodowało jego zużycie i skrzypienie. Wiec moim zdaniem wahacz do wymiany
no właśnie gosciu od przeglądu stwierdził, ze póki co trzeba wymienić tylko tą gumę, bo tam dostaje się piasek, woda itd.(czyli tak jak piszesz) i jeśli tego szybko nie zrobię to będę musiał wymieniać cały wahacz. stad moje pytanie, czy da się tylko ta osłonę gumowa wymienić??
jeśli wahacz kosztowałby 50 zł to nawet bym się nie zastanawiał ale jednak prawie 200zl + robocizna to robi się dosyć spory jak na ta chwile dla mnie koszt
jeśli uważacie, ze się nie da i ze i tak nie ma co ryzykować, tylko wymienić wahacz to będę musiał to zrobić.
dlatego wole się dopytać i upewnić...
Wymien na nowy, bo nowa gumka tu nic juz nie pomoze.
Probowales podniesc te kolo na lewarku i sprawdzic czy nie ma luzu na swozniu? Jezeli jest luz, i bedziesz zwlekal z wymiana to moze Ci tez inne koncowki rozwalic.
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum