Wysłany: Sro Lut 25, 2009 08:04 Oprogramowanie do zakupionego laptopa w media-markt
Witam, kiedyś był tutaj temat taki, w którym mówiliście co trzeba zrobić jak się kupiło np laptopa w media markt i nie dostało ani 1 płytki gdzieś się dzwoniło i oni dosyłali, chcę zrobić format laptopa a nie mam ani systemu ani sterowników nic.. mam laptopa FUJITSU SIEMENS AMILO jakybście mi mogli wskazać tamten temat byłbym wdzięczny ewentualnie wskazać miejsce gdzie mam się zgłosić po płytki
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 08:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
System masz na partycji recovery i po pierwszym odpaleniu notebooka powinieneś sobie zrobić płytki sam, instrukcja w rączki i wszystko będzie jasne co i jak wykonać. Przede wszystkim pierwsze pytanie, to jest takie, czy ten notebooka w ogóle zakupiłeś z systemem?
Nie wiem jak to jest w przypadku FSC, ale jeśli chodzi o HP, Toshiba, Lenovo, to bywa różnie. Raz doślą bez żadnych ponoszenia kosztów ze strony konsumenta, a zaś drugi raz wołają od innego pieniędzy za to, średnia cena za płytki to ok. 100 - 150 zł.
kupiłem z vistą oryginalna w media markt ale juz pol roku temu nie podoba mi sie bo komp muli i chce format zrobić ale nie mam ani pół sterownika nic.. a pierwsze odpalenie było 6mc temu
[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 09:34 ]
a w tamtym temacie właśnie ludzią od fujitsu przysyłali do 14 dni płytki nie wiem czemu wtedy tego nie zrobiłem
Jeśli nic nie usuwałeś z dysku, ani nic wielkiego na partycjach nie robiłeś, to partycja recovery powinna być ok, więc instrukcja do ręki i tam będzie podane jak odpalić instalację recovery z ukrytej partycji i po ponownym zainstalowaniu systemu + wszystkie sterowniki (wszystko to jest na recovery) zrobisz sobie płytki.
ywis, odnalazłem tamten temat, zadzowniłem do biura obsługi Siemens, podałem dane laprtopa (nr seryjny czy cos ze spodu naklejki) pani powiedziala ze do 7 dni płytki dojdą
płytki wyślą, okej, ale odpłatnie
ja jak dla jednego klienta załatwiałem takie płytki właśnie do zjebensa to kosztowały one.... już nie pamiętam, ale chyba coś koło 100pln żebym nie skłamał
nie dało się już zrobić recovery bo lapik był już rozjechany i tylko wgranie nowego systemu z płytek mogło pomóc (i pomogło)
więc weź się jeszcze dopytaj czy wyślą ci te płytki gratis
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Ja jak kupiłem swojego HP z 1,5 roku temu też nic nie dostałem żadnych płytek, ale za to stronie HP miałem wszystkie potrzebne oprogramowanie do mojego modelu. Wystarczyło ściągnąc, nagrać i do tej pory śmiga aż miło
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum