Przyczyny:
zatkana dyszka
albo przwody zatkane
albo silniczek padl
albo cos z elektryka przekaznika spryskiwaczy.
podalem w kolejnosci prawdopodobienstwa przyczyny.
Jak wlaczasz spryskiwacz w kabinie to czy slychac jak silniczek bzyczy? Najlepiej jakby ktos CI sikal w srodku a Ty nasluchiwala....
PS mozliwosc jest jeszcze jedna. Moj tato tak mial w BMW, wymieszal baran wode z plynem letnim i ziomowym i troche cieczy mu w przewodach zamarzlo i sikajac cisnienie rozlaczylo przewody. Len nawet maski nie otworzyl by zobaczyc pojechal do mechanika, 3 min i mu dziala...Wiec jezeli psikalas w mrozy, a masz mixa w zbiorniczku to to moze byc przyczyna.
PS2 na przyszlosc prosimy dokladniej opisywac usterki, okolicznosci, znaki szczegolne bla bla bla a nie cos sie pospsulo, jak to naprawic?:P
Pozdrawaim
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wezyk pewnie jest tylko, ze pekl i spadl
Nie baw sie w to sama, bo jeszcze cosik popsujesz.
W krakowie sa organizowane spoty wiec na pewno jakis mily kolega ogarnie Ci temat.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A jak wydostac wężyk ze słupka? Pękł mi standardowo przy gumie, jedną częsc wężyka mam(tą która idzie od tyłu a druga wpadła chyba gdzies głęboko do słupka:(
A jak wydostac wężyk ze słupka? Pękł mi standardowo przy gumie, jedną częsc wężyka mam(tą która idzie od tyłu a druga wpadła chyba gdzies głęboko do słupka:(
Musisz zdjąć plastiki i bez problemu się do niego dostaniesz
hmmm u mnie problem jest troszke inny, Wciskajac spryskiwacze tylnie silniczek słychać ale wody nie widac, Dzwięk silniczka jest inny niż dzwięk silniczka od spryskiwaczy przednich, głośniejszy i wogole. postanowiłem to sprawdzić przekładając wężyki z przodu na tył i odwrotnie. woda nie leciala wtedy wogole ani z przodu ani z tylu. Czy z tego wynika że jest coś z silniczkiem i z wężykiem?? Wężyk na tym wejściu do klapy bagażnika jest ok dokładnie go sprawdziłem zdjmujac obudowe itd, pod maską tez nie ma wyciaku, ani nigdzie nie widzę by woda leciała
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 19:17
może sie zrobił zator, przez co silniczek chodzi głośniej bo jest bardziej obciążony. Spróbuj sprawdzić drożność przewodu. odłącz wężyk w tylnej wycieraczce i przy pompce i spróbuj dmuchnąć
albo może jakieś przewody przy samej pompce
to zeby nie zakladać nowego tematu to podepnę się tu.
przestały mi działac przednie spryskiwacze - padł silniczek, no to wykrecił mechanik z tyłu ten silniczek czy tam pompkę nie wiem co to jest dał do przodu i ok, jak auto stoi w miejscu to szyba się nawet umyje, ale NAWET ! przy prędkości 60km/h tak słabo psika, że ledwo do połowy szyby psika ! a kiedyś przy 90 mogłem psikać i myło całą szybę
jar300, problem w tym, że strumien jest jakby chciało umrzeć jak dam do góry to poprostu do szyby nie doleci to ma zasięg bardzo słaby może coś się przytkało?
a może dlatego, że mam płyn zimowy? ale to chyba bez różnicy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum