hmmm Filtry jak nie wymieniałeś to profilaktycznie możesz wymienić napewno nie zaszkodzi
Co do szarpania to najpierw napisz jaki masz silniczek!! następnie czy coś juz robiłes w tym kierunku żeby nie szarpał
a wyjaśniając pytanie
djboo Napisał,
filtr paliwa powietrza to podstawa nawet jesli wyglądaja jak nowe
co do szarpania na zimnym silniku to mam pytanie czy szrpie w sensie ze się dławi silnik czy poprosty szarpie po wcisnieciu gazu zawsze?? czy na postoju jak przegazujesz zimnego tez przerywa??
na postoju jak przygazuje to nie przerywa...
filtr powietrza wymienilem...
na zimnym jak "jade" na 1 lub 2 i puszcze gaz to wtedy szarpie...
jak wcisne pedal do dechy nie szarpie jest ok...
u mnie jest to samo, nie wiem myślałem, że to normalne. Silniki serii K szybko się rozgrzewają, więc problem mija po 3 minutach. Wymieniłem filtry nic nie dało. Ten typ chyba tak ma na zimnym silniku.
wymienie sobie filtr - zobacyzmy - jaki polecacie?
ale mysle ze moze to byc normalne...
Ja kupiłem najtańszy Fiaam i też jest dobrze. Osobiście jednak uważam, zę przyczyną jest coś innego. Szukając lekarstwa na inne dolegliwości mego auta wymieniłem filtry paliwa i powietrza, czujnik temperatury płynu chłodzącego oraz silnik krokowy. Ostatecznie pomogła wymiana sondy lambda. Ale objawy podobne do tych, które opisujesz występują również u mnie, tyle że nie są jakoś specjalnie nasilone - ot, przy zimnym silniku na I lub II biegu przy puszczeniu gazu auto potrafi szarpnąć raz lub dwa. Pozostały jeszcze do ewentualnej wymiany świece, bo nie mam platynowych tylko zwykłe iskry U-Super (zrobiłem na nich do tej pory 15tys. km).
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum