Witam,założyłem sobie do tytułowej lampki diodę białą świeci fajnie ale co mnie zastanawia to to że gdy drzwi są zamknięte to ona tak jakby się żarzyła,z żarówką tak nie było,czy tak powinno byc i czy niczego złego to nie spowoduje?dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 21:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 09:26
taką ledwo swiecąca diodę mozesz prównac w poborze pradu np. do zegarka w samochodzie, bądź mrugającej diody od immo. tam mruga zegar Swieci i akumulatora nie wyładuje.
Więc tak zarząca się dioda nic nie powiększy
Ja mam pokrewne pytanie.
Mam frelladera 5 drzwiowego i to tych lampek wstawiłem sobie niebieskie zarówki C10W.
Żarówki są 6 diodowe, jednak dają bardzo mało światła
W akcie desperacji wsadziłem zwykłe żarówki.
Zależy mi na mocnym świetle w środku, bym dobrze widział jak czegoś szukam w aucie.
Często sie zatrzymuję, wyciągam jakieś papiery, sądziłem że LED będą lepsze, ale efekt jest mizerny.
co tam wsadzić by świeciło jasno.
Najlepiej jak by świeciło to na niebiesko, ale ostatecznie może być i białe.
Ważne bym w miejsce tych rurkowych żarówek wsadzić coś mocnego.
Może są jakieś neony – szukałem po allegro i nie znalazłem.
Myślałem tez nad wywaleniem mocowania tej żarówki i wklejeniem płytki drukowanej z mocnymi LED. W bagażniku problem rozwiązałem szlifując na gładko ten plastik od lampki.
Nie ma porównania w ilości świata.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 146 Skąd: Dobre
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 01:07
wtrace sie do tematu z pytaniem: Czy jak wsadze taką diodową żarówkę zamiast zwykłej to czy przy zamykaniu drzwi będzie z taką gracją się ściemniała i potem gasła jak zwykła żarówka?
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 15:07
Odnośnie tematu,ja wczoraj założyłem do swojego R coś takiego http://moto.allegro.pl/it..._power_new.html i jest ok,świeci o wiele mocniej od swojej poprzedniczki,a po zamknięciu drzwi,nie żarzy się tylko po chwili ładnie sie ściemnia do całkowitego zgaśnięcia.,jak w/w poprzedniczka.Zrobiło się widniej i przy okazji umyłem klosz od niej-jest o niebo jaśniej.Pozdrawiam.
Ja też mam taką żarówkę rurkową zamontowaną w swojej lampce pod sufitem, i jak zamykam drzwi to po chwili ładnie gaśnie, jak zamykam samochód pilotem to razu gaśnie i odwrotnie jak otwieram to się zapala. Wszystko jest ok . A kolor to UV.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum