Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 00:13
faecd napisał/a:
ja popijalem plyn chlodniczy prestona...w ogole te chlodnicze to na bazie jakis landrynek robione:D hehe
Z tym popijaniem to lepiej uważać :
http://pl.wikipedia.org/w...olem_etylenowym
Ewentualnie pamiętać, że "Odtrutką w zatruciach glikolem etylenowym jest alkohol etylowy." - na przykład denaturat z sokiem porzeczkowym preferowany przez kolegę parę postów wyżej .
Czyli tzw. "chłodniki". Gęste płyny do chłodnic pojazdów, maszyn budowlanych i silników stacjonarnych. Poszukiwane z powodu harmonijnego smaku i woltażu.
Ok. 5-6 zł za 1 l.
Jeśli olej śmierdzi spalenizną to go pali.
Jeśli na odpalonym silniku wyciągniesz bagnet i wydostaje się z stamtąd dym to też są przedmuchy, pierścienie
to dziwnę.... bo u mnie po wyciągnięciu bagnetu wali dymem a oleju nie pali nic... i w dwóch klekotach tak mam jeden i drugi pali max 0,7 l na 10 tys km.
[ Dodano: Czw Mar 14, 2013 11:42 ]
dzisiaj zrobiłem test i na zimnym silniku prócz spalin z rury wydechowej z bagnetu nie wydobywa sie ani grama dymu/oparów natomiast na rozgrzanym silniku z bagnetu po wyciągnieciu szabelki wali oparami co niektórzy mogą mylić ze spalinami. Sprawdziłem jeszcze na wszelki wypadek odme oraz ten grzybek wszystko było delikatnie zawilgocone olejem ale odma jak najbardziej drożna. Zauważyłem że w tym grzybku jest jakaś membrana do czego ona służy
Nie wiem czemu część kolegów naśmiewa się z denaturatu.
Każdy alkohol jest bardzo dobry, za wyjatkiem denaturatu, który jest jedynie dobry.
A smakowanie tej śmietany z bagnetu jest ok. Też tak robię, można wtedy delikatnie wykluczyć czy jest to płyn chłodniczy czy tylko wilgoć. Czasami w układzie jest zalana zwykła woda, więc nie jest ta metoda zawsze trafna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum