Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:40 [R220 SD] immobilizer problem
Witam
Mam taki oto problem mysle ze to cos z immobi
Zamykajac samochod widac ze immo sie zazbraja.
Po otwarciu niema takiego objawu jak byl wczesniej ze piszczy przy prubie odpalenia , wydaje mi sie ze immo sie nierozbrajaNie da sie odpalic samochodu , slychac tylko stukniecie przy przekreceniu kluczyka.
Mam pytanko czy istnieje jakis sposob aby zresetowac komputer ? - moze to cos da.
A moze znacie jakis inny sposob na rozwiazanie tego problemu.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem podobny Problem i wywaliłem immo z auta i teraz nie mam zadnych Problemów z immo (bo go nie ma) a to jest dość awaryjne urządzonko
Pozdrawiam Firq
mechanik... nie bardzo.... elektryk samochody i to dobry bo to akurat łatwo skopać ze tak powiem
sam nie jesteś w stanie tego zrobić Bo w Roverkach Immo i centrala jest w jednej puszcze wiec trzeba sie troche namęczyć
Bezpiecznik raczej nie , immobilizer sie zazbraja miga dioda po zamknieciu samochodu i alarm tez wyje
Jeszcze mam pytanko czy kod do rozblokowania immobilizera znajduje sie na takiej malej karteczce dolaczonej do instrukcji tj. RCL ....FRE .
Bo zabardzo niewiem gdzie go szukac ?
na moje oko to Tobie nie działa rozrusznik moze to być automat, albo problemy z samym rozrusznikiem. sprawdź, czy napięcie dochodzi do styku automatu, i czy przechodzi do rozrusznika...
Cytat:
Po otwarciu niema takiego objawu jak byl wczesniej ze piszczy przy prubie odpalenia
o jakie piszczenie Ci chodzi??
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Piszczal imobilizer przy przekreceniu kluczyka ,cichl dopiero po nacisnieciu guzika na pilocie .
Teraz po otwarciu samochodu z pilota od razu gasnie dioda od immo
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 09:58
Więc sprawdź rozrusznik. Bo nawiązując do twego pytania o reset kompa to raczej nic nie da. Możesz jedynie odłączyć akumulator i złączyć na chwile odłączone + i - ze sobą.
Po ponownym podłączeniu akumulatora pilot musi się połączyć z centralką poprzez kilka krotne naciskanie przycisku.
Możliwe.... że problem zniknie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum