Wysłany: Sob Lut 28, 2009 09:48 [R416] Jak mocno dokręcić górną część głowicy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Wczoraj składałem silnik i zakręciłem dość mocno górna cześć głowicy która trzyma walki - pognije ciezko było ruszyć walek nawet kluczem - rozkręciłem jeszcze raz przesmarowałem wałek olejem (wcześniej składałem na suchym skręciłem ponownie - z tym ze juz małym kluczem jedna ręka bez nadmiernego dociskania i teraz sie zastanawiam czy może nie będzie za słabo? W rave nie znalazłem opisu tej czynności - byc może słabo szukałem:) Jaka siła powinno sie dokręcić te śrubki i czy jest jakąś kolejność ich wkręcania?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 09:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na pewno przy składaniu trzeba posmarować czopy wałków i łożyska
co do kolejności to jest w RAVE i jest trochę dziwna, (patrz obrazek)
moment to 10 Nm więc niewielki
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 14:49
co do silnika roverka to polecam sciagnac sobie instrukcje obslugi poloneza, jest tam to samo co w rave (kolejnosc dokrecania, sila) tylko ze w ojczystym jezyku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum