Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:32 [R75] Spryskiwacze reflektorów
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Powiedzcie czy dysze spryskiwaczy reflektorów w R75 idzie zdobyć osobno? bo na allegro znalazłem tylko ze zderzakiem. Albo może ktoś zrobi zdjącia jak to to wygląda w orginale na zderzaku z jedej i drugiej strony i czemu zawsze są ze zderzakiem czy nie idzie tego zdemontować?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 17:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki za fotkę przydałaby się jeszcze z profilu i od góry ew. od środka zderzaka(przypuszczam że takiej mi nie zrobisz ) aha, nie wiesz przypadkiem czy idzie te dysze kupić bez zderzaka? i czy pod zderzakiem sa jakieś zaworki (te od cofania się płynu) takie jak przy zwykłych spryskach szyb?
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 19:48
w 75 można jak fabryka dała wykonać spryski, potrzeba:
pompkę pod spryski reflektorów
jeśli ktoś nie ma chęci na wycinanie w zbiorniczku dziury to trzeba kupić zbiornik pod dwa silnik
przewody z zaworem i szybko złączkami
i oczywiście dysze sztuk 4.
wszystko zamontować i trzeba zaprogramować je t4 i jest mały problem ponieważ opcja sprysków wymaga innej syreny alarmowej tak zawnej battery backup sirene czyli syreny z własnym zasilaniem.
[ Dodano: Sob Lut 28, 2009 19:49 ]
SeniorA napisał/a:
trzeba dokupić pompkę , bo zbiorniki są przystosowane.
w 75 jest przystosowany w innych nie . Trzeba dokupić pompkę i na przewód ją zamontować idący do spryskiwaczy
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
PHJOWI, a gdzie to kupić i ile może kosztować? pytanie po czym poznać czy syrena jest właściwa?
[ Dodano: Sob Lut 28, 2009 21:04 ]
aha a czy pompka jest taka sama jak przy zwykłych spryskiwaczach?
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 15:01
poszukaj w dziale kupię mojego ogłoszenia tam było zdjęcie tej syreny , a cały taki zestaw najlepiej od angola , pompa musi być dedykowana dla spryskiwaczy reflektorów.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
PHJOWI, a jak ten alarm bedzie inny to sie nie da w żaden sposób przeszczepić spryskiwaczy? dlaczego? a wiązka przewodów do pompki powinna być w każdym R75?
Ja sobie to wymyśliłem troche inaczej kupiłbym ten uniwersalny zestaw i orginalne końcówki spryskiwacza i to podłączył pod istniejącą instalację (czy pompke w orginalny zbiornik bym montował to nie wiem musiałbym mieć to w rękach może by sie udało) tak, że zależy mi najbardziej na tych orginalnych końcówkach spryskiwacza jak ktoś ma to chętnie kupię
[ Dodano: Pon Mar 02, 2009 09:06 ]
faecd napisał/a:
ale to nie sa spryski wysokocisnieniowe:/
a skąd wiadomo że to nie wysokociśnieniowe?
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 10:17
Nie wiem czy wiecie ile płynu "pożerają" spryskiwacze reflektorów. Jest to wygodne i jak najbardziej przydatne ale płyn leje się potwornie. Podaję przykład: trasa z Lubaczowa (podkarpackie) przez Lublin do Warszawy i z powrotem (3 tygodnie temu - mokro ale bez deszczu) łącznie 680km- zużyłem ok.9l
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum