Forum Klubu ROVERki.pl :: [R214si+lPG 97r] Bliskie spotkanie z Fordem Eskortem
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[R214si+lPG 97r] Bliskie spotkanie z Fordem Eskortem
Autor Wiadomość
szoso 

Rover 400

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 14:33   

azor77 napisał/a:
wzbudzam ogólnie większe zainteresowanie. :roll:

e tam dobrze jest :smile:
szkoda że nie widziałeś auta mojego teścia :mrgreen:
to byś dopiero powiedział że wzbudza zainteresowanie :mrgreen:

SPAMU¦

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 14:33   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Chesterrr 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 14:59   

azor77 napisał/a:
Tak ale zapewne dłużej to będzie trwało z ubezpieczeniem.

Mi wypłacili po dwóch dniach. Z PZU. Ale to była jasna sprawa kogo wina.
Dodam jeszcze, że przy załatwieniu sprawy z ubezpieczalnią i decydując się na wypłatę gotówki do ręki, można jeszcze zarobić. Oni mają taki specjalny program, który oblicza szkody i podaje kwotę a w rzeczywistości można to zrobić znacznie taniej.
Dla tej kobiety też by było to lepsze, bo strata 10% a ok. 600zł z kieszeni to jednak trochę jest różnica. Ja by na Twoim miejscu namawiała ją jednak na ubezpieczalnię.

azor77 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 15:47   

Chesterrr napisał/a:
Mi wypłacili po dwóch dniach. Z PZU. Ale to była jasna sprawa kogo wina.
Dodam jeszcze, że przy załatwieniu sprawy z ubezpieczalnią i decydując się na wypłatę gotówki do ręki, można jeszcze zarobić.

Tak tu też mam jasną sytuację, czyja wina. Kobieta ma OC w Alianz , ja w Uniqa, więc nie wiem jak to długo potrwa, dziś niedziela jeszcze się dokładnie nie dowiadywałem w sprawie jak to wygląda.

rybakowy 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 19:20   

Ja powiem tak, Policja tez nie daje gwarancji załatwienia sprawy, Nie miła starsza pani dupła mi do tylnego błotnika, mandat przyjeła ale... w PZU bo tam była ubezpieczona nie przyznała sie do winy,Policja przesłała do PZU dokumenty ale to tez nic nie dało,takie jest prawo.

Policja nie jest organem orzekającym o winie kogokolwiek na miejscu stłuczki a tylko pomocnikiem i ubezpieczyciel moze to zakwiestionowac i tez tak zrobił, duzoo mogł bym wam powiedziec o tym zdarzeniu ale nie bede zanudzał. Dostałem moje 600zł odszkodowania po 5 miesiącach i trzeba było wykonac sztuczna symulacje stłuczki jak to PZU orzekło. Masakra :cool:

Bidi
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 19:42   

rybakowy napisał/a:
Ja powiem tak, Policja tez nie daje gwarancji załatwienia sprawy, Nie miła starsza pani dupła mi do tylnego błotnika, mandat przyjeła ale... w PZU bo tam była ubezpieczona nie przyznała sie do winy,Policja przesłała do PZU dokumenty ale to tez nic nie dało,takie jest prawo.

Policja nie jest organem orzekającym o winie kogokolwiek na miejscu stłuczki a tylko pomocnikiem i ubezpieczyciel moze to zakwiestionowac i tez tak zrobił, duzoo mogł bym wam powiedziec o tym zdarzeniu ale nie bede zanudzał. Dostałem moje 600zł odszkodowania po 5 miesiącach i trzeba było wykonac sztuczna symulacje stłuczki jak to PZU orzekło. Masakra :cool:

ja tu czegos nie rozumie :) skoro byla policja i ustalila kto byl sparwca bo jest ich takie zadanie wkelpia mandat ( babce) ona go przyjmujac odrazu przyaznajde sie ze to jej wina i godzi sie z policyjnym werdyktem :) a i jak policja daje Ci kwitek z tym idziesz do ubezpoieczalni i wyceniaja Ci :) albo firma taka dupna ze cos krecili :)

rybakowy 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 19:52   

Bidi napisał/a:
ja tu czegos nie rozumie

Byłem na policji i powiedziałem ze mam problem z tym odszkodowaniem i sami mi powiedzieli ze to norma, oni mogą robic fotki i ona moze sie przyznac ale i moze sie odwołac u ubezpieczyciela tak zrobiła. Sam za wszystkim goniłem zeby udowodnic jej wine a jeszcze pojawił sie problem bo po niespełna dwoch miechach jak juz wymieniłem i pomalowałem zniszczone czesci to PZU zadzwoniło ze musza jeszcze raz zobaczyc samochód, powiedziałme ze to nic nie da bo go naprawiłem na własny koszt puki co a oni ze to troche zle ja powiedziałem ze macie fotki przecierz i swoje i policji wiec dostałem pismo po 2 tyg ze na podstawie dotychczas zebranej dokumentacji nie moze byc wypłacone odszkodowanie w wyskosci 570zł ktore wycenił rzeczoznawca i czynności ustlające bedą prowadzone nadal, jak zadzwoniłem do PZU powiedzieli ze moze to trfac nawet do 9 miesiecy.
Ostatnio zmieniony przez rybakowy Nie Mar 01, 2009 21:04, w całości zmieniany 1 raz  

szoso 

Rover 400

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 20:21   

rybakowy napisał/a:
Nie, byłem na policji i powiedziałem ze mam problem z tym odszkodowaniem

no widzisz a to różnica jeśli idzie się do nich po fakcie czy wzywa na miejsce bezpośrednio po zdarzeniu :smile:
Bidi wyjaśnił wszystko i absolutnie się z nim zgadzam :smile:

rybakowy 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 21:06   

szosownik napisał/a:
no widzisz a to różnica jeśli idzie się do nich po fakcie

Mały błąd sie wdarł, Policja była wezwana na miejsce kolizji,zrobiła zdjecia i spozrądziła potrzebna dokumentacje. A byłem na policji po kolizji po to aby ich zapytac czy wysłali juz te papiery do PZU

Jak chcecie moge wam zeskanowac i pokazac papiery i ustawe ktora to reguluje,nawet pytałem prawnika i faktycznie tak jest jak opisałem wyżej

Bidi
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 21:11   

rybakowy napisał/a:

A byłem na policji po kolizji po to aby ich zapytac czy wysłali juz te papiery do PZU

dziwne bo z tego co ja wiem to policja daje Ci swistek i idziesz TY z tym a nie oni maja cos wysylac :) ale moze ja sie myle poprostu, zawsze szedlem ja z opisiem i zalatwialem:)

rybakowy 

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 21:15   

Bidi napisał/a:
dziwne bo z tego co ja wiem to policja daje Ci swistek i idziesz TY z tym a nie oni maja cos wysylac :) ale moze ja sie myle poprostu, zawsze szedlem ja z opisiem i zalatwialem:)

Tak dostałem,poszedłem z nim do PZU na drugi dzień rzeczoznawca wyliczył mi szkode,myślałem super,PZU powiedziało ze teraz poczekaja na dkumentacje ktora zostanie przesłana z Policji i tak sie to odbywa i w miedzy czasie niemiła starsza pani napisała ze nie przyznaje sie do winy,owszem mandat przyjeła dla świetego spokoju ale nie uderzyła w moj samochód,mowie wam prawde, jak nie daj boże spowodujecie kolizje poprostu wystarczy sie odwołac do swojego ubezpieczyciela ze to nie wy i poszkodowany ma problem i to wielki.

azor77 

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 17:41   

Witam
Już po naprawie, wymiana drzwi, malowanie i Roverek wygląda :lol: :ok:
Dziękuję wszystkim za rady :grin:
Temat do zamknięcia

Odpowiedz do tematu