Wysłany: Wto Mar 03, 2009 15:48 [R200i] Problem z odpalaniem
Witam
Od jakiegoś czasu pojawił mi się taki dziwny problem. Kupiłem Roverka w sierpniu ubiegłego roku i nie było żadnych problemów z odpalaniem - łapał na dotyk. Gdzieś w połowie zimy nagle pojawił się następujący problem:
Przy odpalaniu słychać tylko głośne bzyczenie - prawdopodobnie z rozrusznika. Muszę średnio 2-3 razy spróbować w krótkim odstępie czasu i jak już zakręci to łapie na dotyk.
Początkowo myślałem,że to akumulator ale go doładowałem i problem nie znikł.
Czytałem sporo podobnych tematów ale żaden nie rozwiązał mojego problemu.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Mar 03, 2009 16:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 15:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poświęciłem dzisiaj pół dnia na rozebranie rozrusznika na części pierwsze. Wszystko dokładnie wyczyściłem i nasmarowałem. Po ponownym założeniu sytuacja bez zmian
Dokładnie to samo co wcześniej. Nie mam już pomysłu. Może jeszcze jakieś sugestie? Pomocy
Sprawdź wszystkie połączenia masy, podłączenie przewodów. Najlepiej zmierz, jakie napięcie przychodzi na rozrusznik.
Automat sprawdziłeś? Styki OK ? Bo wygląda, jakby nie kontaktował dobrze
Wszystkie styki, masa ok - sprawdzałem. Najdziwniejsze jest to, że najczęściej pierwszy raz zabzyczy a jak drugi raz zakręce to od razu łapie. Tak jakby pierwszy raz cos się ustawiało a potem już zapala. Ewentualnie moge jeszcze spróbować sprawdzić to napięcie na rozruszniku tylko jak to tam ma wyglądać z tym napięciem bo nie wiem?
Dzięki za zainteresowanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum