Wysłany: Sro Mar 04, 2009 16:28 [R420] Spadek mocy
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Hej. Ostatnio zauważyłem że mój roverek stracił dużo mocy. Mianowicie nie czuje prawie że samochód jakoś przyspiesza. Specjalnie sprawdziłem to sam w teście 0-100 km/h. wg. producenta powinno być to 11,2. Tak sobie przyjąłem. Więc wykonałem test na prostej drodze. i przyspieszenie wyszło mi 22s
Mam lekką dziurę w wężu od intercoolera ale nie jest jeszcze ona na tyle chyba aby była przyczyną takiego spadku mocy, konsultowałem się z mechanikiem i powiedział że jak nie widzę spadku mocy to jeszcze mogę pojeździć ale sprawa czasu i wąż wysiądzie, boję się tylko że to nie jest tego bezpośrednią przyczyną. Jak myślicie ?
Czy brak mocy może też powodować większe spalanie ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 00:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 16:32
SeevS napisał/a:
Mam lekką dziurę w wężu od intercoolera ale nie jest jeszcze ona na tyle chyba aby była przyczyną takiego spadku mocy
Zaręczam, że będzie, bo całe ciśnienie sprężarki ucieka tą dziurą. Podnieś maskę, poproś kogoś żeby przygazował mocno i zobacz jak ładnie ta dziura się rozszerza
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 16:34 ]
SeevS napisał/a:
Czy brak mocy może też powodować większe spalanie ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 16:41
SeevS napisał/a:
to ten wąż na zdjęciu. to ten sam co u tego sprzedającego ?
Nie, tam sprzedawany jest wąż chłodnicy, choć na zdjęciu są też węże od IC. Kup nówkę sztukę, która jest do tego ulepszoną w stosunku do wcześniejszej wersji i nie będzie problemu .
http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1114
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum