Forum Klubu ROVERki.pl :: NARTY NARTY NARTY: 20-22.02.2009 - SZCZYRK
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
NARTY NARTY NARTY: 20-22.02.2009 - SZCZYRK

Jak co roku o tej porze, każdy Rover w gory może. To jak Rovery mogą to My też ;)
Autor Wiadomość
MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 12:04   

Violla zjechala na stacje chwile po Brt, Walkie/Orsonie i Tommyyogim.
Gdybym nie pojechal jak mi jadzia kazala, a trzymal sie reszty to bym wyjechal z Violla ze stacji :)

Pozniej jednak, znowu zatrzymalismy sie na stacji/mc donald i czekalismy na Violle, ale ona poleciala prosto i nie skumala zeby zejchac. Wiec pozniej znowu musialem ja gonic, bo przerwa byla dluzsza ;D I musialem ja przegonic i nie zauwazyc po drodze ;D

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

SPAMU¦

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 12:04   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Brt 
mgz insz.

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 12:12   

ogólnie powrót był pod znakiem ciagłych gonitw i mijanek :lol: my i wrocławiaki też się omijaliśmy na A4 aż w końcu każdy wjechał inną drogą do Wro :D

thef 

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 17:31   

No to ja się też odmeldowuję w końcu :) Dotarliśmy szybciutko i bez problemu po czarnych drogach i ze słoneczkiem za szybą - przywilej pory i odległości ;) Dziękuję wszystkim za miło spędzony wieczór (szkoda, że tylko jeden, ale co zrobić jak czasy ciężkie ;) ) i poranek. Dla mojego autka (a propos, dowiedziałem się w drodze do domu, że nasz r600 nazywa się Maniutek ;) - podsłuchałem jak Ewelina z nim rozmawia siedząc za kółkiem) w przeciwieństwie do większości spot w Szczyrku miał naprawczą moc - obroty jałowe, które od dłuższego czasu były za niskie, nagle, po porannym mroźnym odpaleniu wróciły do normy :) . Dzięki wielkie dla Yogiego za organizację (wchodząc do ośrodka nawet nie zdążyłem się przedstawić, a pani w recepcji już nam wszystko opowiedziała, wręczyła klucze do pokoju i zaprosiła na śniadanie dnia następnego - szacun Tomi), Brta za kosteczki z elektroniką do Maniutka, MaRKa za podchwycenie pomysłu sesji na śniegu i kupę śmiechu, reszcie chłopaków za dołączenie do nas (Skiba, nie bój żaby, znajdę jakieś nagie ciałko, dokleję Twoją mordencję i dołączysz do grupy morsów ze Szczyrku, Orsonowi i Tomiemu za szklaneczkę szlachetnego trunku, Skibie za robienie za krzesełko ;) i wszystkim, naprawdę wszystkim za życzenia, miłe rozmowy grę w bilarda i przede wszystkim za to, żeście jak zwykle tacy cudowni :D .

tom214Si
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 21:17   

MaReK napisał/a:
- Kiedy alkohol juz zadzialal, wpadlismy z Thefem na pomysl, coby zrobic zdjecie dla naszego przyjaciela forumowego Tom214si ;) Sceneria mialy byc zaspy sniegu, a na ich tle my w samych slipkach ;D Do naszego grona, dolaczylo wiecej osob ;) Mialbyc zdjecia i filmy, ale niestety nie udaly sie - wyszlo jedno zdjecie i kilka sek. filmu ;)
Ale dokonalismy tego - udalo nam sie ustac ok. 45 sek. na sniegu przy -16 stopniach ;)

:>
Przede wszystkiem, to falstart MaReK.... Wielki Post jeszcze się nie zaczął, a tu post wielki ... na 7 ekranów. ;)
Już miałem nie czytać, ale myślę - aa, pewnie chce mnie sprawdzić ;) - jak widać czuwam. :twisted:
Tego zdjęcia i filmiku nigdzie nie widzę. ;>
No cóż, myślę, że "dojrzeliście" do zimowej wyprawy nad ( a ściślej "do") wody, może np. Bałtyk? :P

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 22:34   

My już też w domku - dziśwarunki narciarskie były umiarkowane, a na Skrzycznem było dramatycznie, bo jakoś nikt tam chyba nie umie używać ratraków. :(

W drodze do domku padało, ale cały czas powyżej zera, więc droga bez problemów.

No może oprócz tego, że o mało co nie poszedłem w ślady MaRKa i nie zostawiłem połowy zderzaka na "katowickiej", bo kiedyś ktoś mi otarł zderzak i "pękł" zaczep. Na szczęście udało się to na stacji przymocować, ale muszę to wreszcie zrobić "porządnie". ;)

violla 

MG TF

Wysłany: Wto Lut 24, 2009 18:54   

Leniwa violla melduje sie ostatnia ;)

Cieszę się bardzo, że po raz kolejny miałam okazje bawić się z Wami.
Jak zwykle było super, za co Wam Wszystkim dziękuję!

Szczególne podziękowania dla:
- Brt za wspólne noce i poranki :razz:
- Skiba, że nie bolało :grin:
- maniaq za wspaniałą opiekę nad Markiem na stoku, wspólną podróż, desperadoska, a także napojenie mojej krówki (nadal nie wiem dlaczego? :wink: )
- henryk_w za kawałek wspólnej trasy (zostawiły nas gady i pojechały inną drogą... :wink: )
- xROnx za użyczenie Markowi czapki :wink:
- Marcie, że była na tak przy każdym deserze :grin:
- tommyyogi za organizaje :ok:
- Wszystkim, którzy pomogli wskrzesić Krówkę przed wyjazdem
- MaReK za informowanie przez tel gdzie stoją Misie :wink:

Edytko, Henryku miło mi było Was poznać :smile:

To kiedy do tego Zieleńca ? :razz:

PS. MaReK, ale wypracowanie :rotfl:

Skiba 

Rover 600

Wysłany: Wto Lut 24, 2009 20:56   

violla napisał/a:

- Skiba, że nie bolało :grin:

Starałem się :D ale jak widać żele Durexa dają radę :D :P :twisted:

Brt 
mgz insz.

Wysłany: Sro Lut 25, 2009 23:21   

W końcu dorobiłem się własnej picasy ;) na początek kilka pstryków ze szczyrku:
http://picasaweb.google.p...key=w8uIpcMTTwU

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan

MG ZT

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 14:20   

No prosze :) Stiopa jakie ladne fotki ;)

Szkoda ze nikt nie uwiecznil, jak wstryzmuje orczyk na kilka minut ladujac twarza w zaspie ;D

emes 

Członek Zarządu
skarbnik

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 14:46   

MaReK napisał/a:
jak wstryzmuje orczyk na kilka minut ladujac twarza w zaspie ;D

Ehh, MaReK, z Tobą to zawsze jakieś jaja, albo wstrzymujesz dech w piersiach starszej Pani lecąc na nią, albo orczyk lecąc twarzą w zaspę ;-)

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan

MG ZT

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 14:53   

Czesc ludzi ubawilem, czesc zezloscilem - bilans na zero ;D
Nikogo nie zabilem, na nikogo nie wpadlem (obcego, bo Xronx wywalilem) sobie krzywdy tez nie zrobilem. Maniaq natomiast niby taki dobry narciarz, a wywalil sie razem ze mna w zaspe i przykopal mi narta w piszczel ;)

PS.
Zapomnialem podziekowac Thefowi za DOT3. Niestety nie uzyelm go wtedy, gdyz nie moglem odkrecic wlewu ;)

AndrewS 
Klubowicz

Rover 800

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 21:49   

hmmm to podobno ze szczyrku jest
przyznawac sie, ktory to ??

bo tak do gory nogami to mi tak trudno kogos dopasowac :mrgreen:

:lol: :mrgreen:
Jawa 350

violla 

MG TF

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 21:58   

To MaReK :lol:
Po dupci poznałam :wink:

emes 

Członek Zarządu
skarbnik

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 22:01   

A jak z tych zdjęć się korzysta celem obejrzenia w powiększeniu? :P

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 17:15   

Wymaga rejestracji :(

Swoją drogą my również dotarliśmy do domu. Fajni ludzie, fajne miejsce, fajna pogada... wszystko dopisało. Dziekuję za organizację i udział.

Pstryki ze spotkania:

http://picasaweb.google.c...kanieWSzczyrku#

Pstryki ze stoku:

http://picasaweb.google.c...StokuWSzczyrku#

Swoja drogą, podróż do Szczyrku i powrót dały mi do myślenia w kwestii ekonimii MG ZS180.

Podróż tam trwała czasowo podobnie powrót (2-krotnie tkwiliśmy w korku). Jadąc "do" (wraz z Audi A6 3.0TDi i Audi Allroad 2.5 V6 TDi), osiągane prędkości mieściły się w przedziale 180-230. Spalania średniego nie sprawdzałem... ale wystarczy powiedzieć, że po dojechaniu na miejsce zapaliła się rezerwa :( (co daje wynik w granicach 12-13L./100 km.) Powrót był znacznie spokojniejszy (twardy byłem i prawie nie dałem się sprowokować :) ). Średnie spalanie wyniosło 8.07 :)

xROnx 

MG ZT

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 23:56   

Tomi napisał/a:
co daje wynik w granicach 12-13L./100 km.

magia 2.5l :mrgreen:
ale co z tego? spalił ile trzeba... a teraz sobie przypomnij jaki był banan na twarzy podczas jazdy... był? ... był? ;> :lol:

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan

MG ZT

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 23:58   

Raczej cisza na pokladzie... Gonia kurczowo trzymala sie cykorlapki, Kajtek ogladal DVD :D

xROnx 

MG ZT

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 00:12   

180-230 i myślisz że cisza była? nie było żadnego dźwięku grrrrrrrrrrrrrrrrr ? ;>

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan

MG ZT

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 00:17   

Muza leciala, radio CB szumialo... stary... w taka pogode ja bym sluchal serca, a nie dzwieku silnika ;)

Sam lecialem wtedy 180. Na trasie Siewierz-Tychy max. do 120 bo balem sie wiecej.
Takze, jesli Tomi walil 230 km/h to szacun za odwage.
Zdaje sobie sprawe, ze nie wszedzie te 230 lecial, ale mimo to, mojego Zuka nie moge juz rozpedzic do takich predkosci ;(

Pozdrawiam,

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Czw Mar 05, 2009 01:24   

zaleglosci odkopuje po nocach ....

Odpowiedz do tematu