Wysłany: Czw Mar 05, 2009 19:35 [R420] Wyciek przy filtrze oleju
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam
Z racji tego że zaczęło ciąć mi nowy pasek wieloklinowy wymieniłem rolkę napinacza która gruchała mi w rękach taki był dźwięk jak nią potrząsałem na plastikową japońską-ile na niej polatam?
Zauważyłem że jest mokro przy filtrze oleju i chciałem się zapytać z czego to
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 23:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 19:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 19:44
Czyżby poluzowała Ci się śruba widoczna na pierwszym i drugim zdjęciu i trzeba by ją dokręcić?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
rolka .... to zależy od łozyska głównie i od stanu napinacza (zużyty bardziej będzie obciążał rolkę) Jeden z zamienników rolki u Skiby wytrzymał raptem kilka kkm, orginalna rolka u mnie wytrzymała 80kkm za mojej kadencji
co do wycieku, to właśnie ten wąż idzie do chłodnicy oleju i wszystkie diesle jakie ogladałem od spodu miały tam mokro jak uszczelnić .... nie wiem
rolka .... to zależy od łozyska głównie i od stanu napinacza (zużyty bardziej będzie obciążał rolkę) Jeden z zamienników rolki u Skiby wytrzymał raptem kilka kkm, orginalna rolka u mnie wytrzymała 80kkm za mojej kadencji
co do wycieku, to właśnie ten wąż idzie do chłodnicy oleju i wszystkie diesle jakie ogladałem od spodu miały tam mokro jak uszczelnić .... nie wiem
za rolkę dałem 50zł(nie wiem od czego jest ale pasuje idealnie) i zrobili mnie w jajo bo miała być metalowa a przyszła plastikowa made in japan
a wyciekiem w takim razie nie będę się przejmował bo nie ja pierwszy i nie ostatni
a dokręcał nie będę bo znając mnie dokręcę z takim momentem że znowu gwint pójdzie
[ Dodano: Czw Mar 05, 2009 21:27 ]
nowy napinacz w Focie znalazłem za 215zł SKF-a bodajże także i tak zszedłem z 400zł w poszukiwaniach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum