O to mi chodziło, gdyby żarówka w bagażniku tylko nie świeciła to kontrolka mimo to powinna pokazywać otwartą klapę
Ale w R200 akurat jedno z drugim jest powiązane, jeśli czujnik otwartej klapy nie działa, to i światło nie działa, więc jeżeli masz światło w bagażniku to znaczy że kontrolka powinna Ci świecić, jeśli nie to problem tkwi raczej w zegarach.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 09:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 09:27
namiko napisał/a:
Masz na myśli wszystkie auta czy tylko Rovery?
wiem że "nowszych" autach są jakieś czujniki i się odzywa brzęczyk nawet jak się odepnie pasy podczas jazdy, ale w jakichś samochodach widziałem że kontrolka zapala sie zaraz po włączeniu zapłonu a później gaśnie bez względu na to czy są pasy zapięte czy nie
Przypuszczam, że w R200 jeśli w ogóle jest to druga opcja czyli po prostu na chwilę zapala się kontrolka i gaśnie
Przypuszczam, że w R200 jeśli w ogóle jest to druga opcja czyli po prostu na chwilę zapala się kontrolka i gaśnie
No więc czekamy aż w końcu odezwie się ktoś komu ta funkcja działa, bo nie podobno żeby wszyscy posiadacze 200 na forum mieli przepalone żarówki hehe Ale bardziej prawdopodobne się wydaje że tej funkcji po prostu nie ma
O to mi chodziło, gdyby żarówka w bagażniku tylko nie świeciła to kontrolka mimo to powinna pokazywać otwartą klapę
Ale w R200 akurat jedno z drugim jest powiązane, jeśli czujnik otwartej klapy nie działa, to i światło nie działa, więc jeżeli masz światło w bagażniku to znaczy że kontrolka powinna Ci świecić, jeśli nie to problem tkwi raczej w zegarach.
A świeci ci światło gdy otworzysz bagażnik? Jeśli nie to najpierw sprawdź żarówkę w bagażniku, czy jest i czy nie jest przepalona, jeśli żarówka ok to posprawdzaj kabelki, następnie zobacz czy czujnik otwartej klapy działa jak należy. Nie wiem jak to wygląda w 25 u mnie w 200 ten czujnik to taka blaszka w zamku.
Jeśli to wszystko będzie ok, to wtedy możesz wymontować zegary i sprawdzić czy tam żarówka nie nawaliła.
[ Dodano: Sob Mar 07, 2009 11:29 ]
A mnie zastanawia czy kontrolka od ładowania, ten akumulatorek, powinna świecić zawsze po przekręceniu zapłonu? Bo u mnie to różnie z tym jest hm..
No więc czekamy aż w końcu odezwie się ktoś komu ta funkcja działa, bo nie podobno żeby wszyscy posiadacze 200 na forum mieli przepalone żarówki hehe Ale bardziej prawdopodobne się wydaje że tej funkcji po prostu nie ma
Proszę się nie śmiać jeśli to bez sensu - ale może mamy wszyscy auta po niemiłej przygodzie i po zadziałaniu napinaczy podczas uderzenia ta kontrolka przestaje świecić?
[ Dodano: Sob Mar 07, 2009 11:53 ]
Cytat:
A mnie zastanawia czy kontrolka od ładowania, ten akumulatorek, powinna świecić zawsze po przekręceniu zapłonu? Bo u mnie to różnie z tym jest hm..
Powinna się świecić zawsze - przez zapaleniem, bo to sygnalizuje, że akumulator nie dostaje prądu a po zapaleniu gaśnie, bo jest ładowany.
No i w czasie jazdy nie powinna się zapalać.
No właśnie i to mnie dziwi, bo raz przy zapalaniu świeci, raz nie. Akumulator nowy, niedawno kupiłem. Ale jakoś przed wczoraj miałem problem z odpaleniem auta. Trochę mnie to niepokoi.
Lampka od pasów powinna się zapalić na ok 8s po zapaleniu a potem zgasnąc, i sprawdziłem to u mnie i u kumpla! wiec raczej trzeba jakieś zarówki dodac:P Lepiej powiedzcie jak rozebrać tą calą pokrywe od zegarów aby sie tam dostac:D
Zegary wyciąga się dosyć łatwo.
Najpierw 4 śrubki, 2 do góry, 2 za tą gumą na dole.
Ściągasz tą obudowę i masz zegary, które trzymają kolejne 4 śrubki.
Żeby dostać się do środka zegarów, trzeba odkręcić te 2 blaszki, szybka jest na wciski, trzeba wszystkie wkoło odblokować. Cała filozofia
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 12:14
przeglądając Rave w poszukiwaniu schematu 3 światła stopu natknąłem się na schemat kontrolki zapięcia pasów, wrzucam może się komuś przyda
może również komuś się uda rozwiązać zagadkę nieświecącej kontrolki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum