Wysłany: Wto Mar 10, 2009 08:08 [R25] Problem z wycieraczkami
Zauważyłem że podczas jazdy gdy włączę wycieraczki na pracę ciągłą to dzieje się rzecz dziwna.CZasem pracują normalnie a czasem jakby mają większy rozmach do tego stopnia, że wycieraczka kierowcy wychodzi poza szybę. Co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez firefighter Wto Mar 10, 2009 11:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 08:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wycieraczki i śruby OK to coś innego i nie umiem tego rozgryźć.
Jest jeszcze coś takiego kiedy włączam wycieraczki manual (pociągnięcie dźwigni w dół) to czasem nie wracają do końca na podszybie tylko zostają jakieś 10 do 15 cm wyżej.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 10:47
Proponuję nasmarować cięgna lub przesunąć ramiona wycieraczek na wieloklinie (potrzebna nasadowa 14-stka). Ustawiasz tak, żeby nie wychodziły za daleko, wystarczy przesunąć nawet o 2 ząbki i powinno być OK
Sam u siebie mam poważniejszy problem, bo wycieraczki zaczęły chodzić bardzo głośno, ale u mnie to kwestia naprawy silnika. Narazie aura nie sprzyja takim pracom
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ale jak wcześniej pisałem ramiona i wycieraczki są OK ,bo jak je przestawie by na ciągłej nie wychodziły za obrys szyby kierowcy ,to w drodze powrotnej nie zostaną na szybie tylko zjadą na plastikowe podszybie znowu poza obrys ale w drugą stronę
I dzieje się to tylko podczas cięgłej pracy wycieraczek z tym że raz jest Ok a raz wyjadą z szyby i walą w boczną uszczelkę
U mnie to samo wycieraczka kierowcy wali w słupek boczny a pasazera po masce obdziera troszke lakier i standardowo zacina na trybie czasowym ... chyba trza poszukac innego silnikcza
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 13:38 Re: [R25] Problem z wycieraczkami
firefighter napisał/a:
Zauważyłem że podczas jazdy gdy włączę wycieraczki na pracę ciągłą to dzieje się rzecz dziwna.CZasem pracują normalnie a czasem jakby mają większy rozmach do tego stopnia, że wycieraczka kierowcy wychodzi poza szybę. Co może być tego przyczyną?
Tak jak koledzy mówili zdejmij podszybie i obadaj cięgna. Proponuje zaznaczyć ustawienie wycieraczek przed ich rozkręceniem i zdjęciem podszybia.
Wydaje mi się że możesz mieć luz na śrubie łączącej silnik z ciągnami
silnik jest na elastycznych gumach mocowany ... klucz 10 o ile kojarzę, przeguby są dokręcane kluczem 13 (chyba) do przegubów trzeba zdjąć osłonę podszybia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum