Wysłany: Czw Mar 12, 2009 19:05 [R416 16Si 1995] problem z tylną osią
Witam. Posiadam Rovera 416. Zauważyłem że od pewnego czasu tylne koła mi się rozchodzą (rozkraczają). Czego to może być wina? Widać to jeszcze bardziej gdy podniesie się go na lewarku. Wtedy koło jest przynajmniej o15 stopni pochylone!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 19:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
15 stopni to mega dużo
sprawdź wszystkie tulejki metalowo gumowe, a zwłaszcza te duże, które są przed kołami, powinieneś je zobaczyć nawet nie podnosząc samochodu....
Sprawdź też, czy Ci się nie poluzowały mocowania dolnych wahaczy poprzecznych, one są na długich otworach w celu ustawiania geometrii, i jeśli nie były dokręcone porządnie, to mogło Ci się porozjeżdżać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Na Twoim miejscu pojechał bym na stacje diagnostyczną, koszt badania niejest wielki. Wszystko można sprawdzić na szarpakach, wtedy wyjdzie szystko co ma luz. SZEROKOŚCI.
_________________ ROVER 420 SDi zmienił właściciela 28.07.2012r.
Mazda 6 sport kombi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum