Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:09 [R200] dywaniki welurowe i gumowe
Czy ktoś ze szczęśliwych posiadaczy oryginalnych roverkowych dywaników mógłby tu wrzucić fotkę jak wyglądają całe dywaniki od Tomiego? Na stronie niestety jest tylko zdjęcie gumowego logo na welurach, a gumowe (rozumiem, że do R200 trzeba dać te ze znaczkiem MG?) - nie mają fotki wcale. Zastanawiam się nad zakupem i waham się, które wybrać. Jak się je mocuje? Czy to mocowanie jest trwałe? Czy gumowe też mają jakieś mocowania? Jeśli już gdzieś był taki temat (ależ szukałam - a jakże!) to proszę mnie zbluzgać i litościwie wkleić linka....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 08:39
ja ostatnio kupiłem od Tomiego
jeszcze leżą w bagażniku bo muszę najpierw posprzątać w aucie i dopiero je położę.
Ja kupiłem te jasne Smokestone, mocowania są na takie wkręty. W dywaniku kierowcy są takie specjalne otwory montażowe.
Postaram się wrzucić zdjęcia do przerwy w pracy - tak do 12:30
pietro, dzięki! Właśnie zastanawiam się, które wybrać: gumowe czy welurowe, a jeśli welurowe to czy te w kolorze Smokestone czy Ash Grey? Mam czarne plastiki, czarne fotele, auto jest w kolorze antracyt, więc chyba te ciemniejsze, ale przed decyzją chciałabym zobaczyć jak się prezentują jedne i drugie. Czekam z niecierpliwością!
[ Dodano: Pią Mar 13, 2009 09:07 ]
Oczywiście zapraszam również posiadaczy innych oryginalnych dywaników! Pokażcie co macie....
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 09:31
obiecane zdjęcie
U mnie jest welur taki w "esy floresy" podchodzący właśnie pod podobny kolor jak dywaniki.
U Ciebie w ciemnym aucie chyba by się bardziej te Ash grey sprawdziły.
pietro, no całkiem całkiem! A to logo jest na każdym dywaniku czy tylko na dywaniku kierowcy?
[ Dodano: Pią Mar 13, 2009 09:36 ]
A powiedz w co się wkręca te wkręty? Są w podłodze jakieś specjalne otwory czy to się trzyma po prostu tylko wkręcone w wykładzinę, w której trzeba zrobić dziurki?
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 09:40
Po organoleptycznych oględzinach zauważyłem, że tylko na dywaniku kierowcy jest mocowanie i logo.
U siebie nie znalazłem żadnych "dedykowanych" otworów więc będę próbował najpierw bez mocowania. Pod spodem mają taką strukturę, które nie powinna pozwalać na przesuwanie się ich.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 10:49
namiko napisał/a:
pietro, dzięki! Właśnie zastanawiam się, które wybrać: gumowe czy welurowe, a jeśli welurowe to czy te w kolorze Smokestone czy Ash Grey? Mam czarne plastiki, czarne fotele, auto jest w kolorze antracyt, więc chyba te ciemniejsze, ale przed decyzją chciałabym zobaczyć jak się prezentują jedne i drugie. Czekam z niecierpliwością!
Też myślę nad kolorem... mam ten sam kolor auta (środka zresztą też hehe) i się zastanawiam czy smokestone nie będą za jasne i trochę z . Znowu te ciemne po 1 cienko widać na zdjęciu, po 2 są dość drogie.... prawdę mówiąc zaczynam myśleć nad jakimiś nieoryginalnymi, może każę sobie na nich wyhaftować zouza zamiast rover
Widziałam kiedyś cudo na niemieckim ebay'u i odpuściłam. Czarne welury z dużym jasnym logo na środku. Ktoś takie ma, bo widziałam fotki na stronie klubowej. Kosztowały z przesyłką jakieś 250 zł. Drogo, ale po czasie żałuję swojego skąpstwa.... Były bezkonkurencyjne. Tylko nie wiem jak z dopasowaniem i mocowaniem.
[ Dodano: Pią Mar 13, 2009 10:57 ]
Wiesz zouza, dlatego zastanawiam się nad gumowymi. Brzydkie nie są. Chciałabym je tylko zobaczyć w aucie.
Wstyd się przyznać, ale miałam też inne kosmate myśli. O tych z blachy ryflowanej. Ale z prawdziwej blachy. Obawiam się jednak, że to byłoby przegięcie....
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 11:36
namiko napisał/a:
Dzięki pietro.
Drobnostka
co do tych droższych, myślę że są warte ceny. Rozmawiałem o dywanikach z Tomim przed kupnem i mówił, że są bardzo porządnie zrobione, należą do produktów klasy Premium.
Ja mam jasny lakier i wnętrze takie jak na zdjęciu więc u mnie pasują, ale czy do ciemnego będą pasować ciężko powiedzieć. Chciałabyś kupić gumowe dywaniki na cały rok? nie wiem jak się będą spisywać jak słońce przygrzeje, w aucie się zrobi z 50oC i otwierając drzwi poczujesz zapach gumowców
nie wiem, nie miałem gumowych, ale obawiam się właśnie o zachowywanie się ich jak będzie gorąco
? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Nie mam klimy to zapewne od razu będę otwierać dach to się wywietrzy. Myślę też, że smrodek zależy od gumy. Te u Tomiego również nie są tanie (komplet jakieś 170 zł) więc chyba nie jest to najpodlejszy gatunek gumy. Ale zgadzam się z teorią, że welurowe dodają wnętrzu smaczku i robi się przytulniej.
Ale zgadzam się z teorią, że welurowe dodają wnętrzu smaczku i robi się przytulniej.
używam welurków z musu obecnie też zimą (ktoś się nie bał i ... gumiaczki ) i dają radę troche sie przybrudziły w porównaniu ze stanem z jesieni, ale jedno pranie wiosną i będą ok A co do wygladu w porównaniu z gumowcami to ... o niebo ładniej Ja bym najchętniej kupił nowy tylko dla kierowcy (jest najbardziej zniszczony) ale jakoś nie ma czasu się za taką opcją rozejrzeć
nie .... od Pitera (dla wyjaśnienia .. dostałem w spadku po ex214 ) a skąd Piter miał to nie wiem. Sądząc po fotkach, to jakosć jest niższa niż tych od Tomiego
Bosze... Ktoś komuś coś wykręca, coś wyciąga, coś dostaje w spadku.... Prawdziwa Rodzina.
Dobra, czekam na te fotki... Może ktoś coś wklei.
[ Dodano: Sob Mar 14, 2009 22:25 ]
Czy nikt nie ma czarnych welurów ani gumowych od Tomiego, żeby dać choć jedną marniutką fotkę?
Albo chociaż może ktoś ze szczęśliwych posiadaczy powyższych powie mi czy mają wycięcia na nierówności podłogi przy fotelach? I czy gumowe mają jakieś mocowania do podłogi? Wysłałam kiedyś mail z tymi pytaniami do Tomiego, ale niestety nie dostałam odpowiedzi (pewnie poszło w spam ). Więc pozostaje mi tylko forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum