Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 29 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 23:35 [R75] Ustawienia alarmu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Rovera 75 niestety nie moge dojść do ładu z alarmem nic nie pika migają kierunki wszystko jest spoko tylko że nie wyje jak siedzę w środku nie załącza się alarm jak sprawdzić czy działa i jak się go ustawia proszę o porady.
Kolejne pytanie to o kluczyk z pilotem gdzie można dorobić mam oryginalny szt. 1 i ten plastikowy tzw serwisowy.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 19:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 23:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 20 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 85 Skąd: Gdynia
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 00:16
U mnie też przy włączaniu/wyłączaniu alarmu następuje tylko błyśnięcie kierunków. A spróbuj włączyć alarm - migają Ci kierunki, więc rozumiem, że działa - a potem bez naciskania przycisku pilota otwórz drzwi kierowcy po prostu kluczem. Powinno wyć, że "łeb urywa". Alarm działa chyba tylko na otworzenie, nie na ruch wewnątrz.
Co do dorabiania kluczy, to zapytaj użytkownika PHJOWI.
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 00:53 [R75 2.5KV6 01] Alarm nie wyje....
właśnie uruchomiłem alarm w moim R75, kierunki zaczeły mrugać, włączyły się spryskiwacze świateł (niedawno je zamontowałem), ale żadnego dżwięku, nic nie wyje.... Alarm dżwękowy nie działał już wcześniej, ale teraz doszły jeszcze te spryskiwacze.... Czy ktoś wie, o co tutaj chodzi ?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 08:00
....bo to,kolego,jest kulturalne auto i nie "pika".Spryskiwacze?Pierwsze słyszę-coś nie tak w kompie.Jeżeli siedzisz w aucie i nie masz pod sufitem takiego pudełka jak ja-tzw.interior,to nic nie będzie się działo dopóki nie otworzysz drzwi.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 08:06
Pytanie, gdzie Ty wpiąłeś te spryskiwacze
Jeżeli chodzi o działanie alarmu to wg. instrukcji czujniki są umieszczone tylko wewnątrz kabiny i w bagażniku - są to jak dobrze pamiętam sensory ultradźwiękowe (chyba ultradźwiękowe ale mogę się mylić, bo nie mam przed sobą instrukcji). Faktem jest, że fabryczny alarm jest do bani. I wcale nie wyje, "że łeb urywa"
Sprawdzając jego działanie wlazłem do środka i się "zamknąłem", pomachałem rękami i ... nic . Dopiero jak spróbowałem nacisnąć jakikolwiek przycisk na konsoli, albo manetki zaczynał wyć.
Spróbuj zrobić prosty test: otwórz pokrywę bagażnika i włącz alarm z kluczyka. Powinien uruchomić się sygnał dźwiękowy, dość krótki. Alarm w ten sposób powiadamia, że auto jest "otwarte". Jeżeli tego sygnału nie będzie, to oznacza, że coś jest nie halo z alarmem lub głośnikiem.
W R75 alarm był montowany w standardzie i też powinien być w Twoim, chyba, że ktoś coś kombinował.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Spryskiwacze?Pierwsze słyszę-coś nie tak w kompie.Jeżeli siedzisz w aucie i nie masz pod sufitem takiego pudełka jak ja-tzw.interior,to nic nie będzie się działo dopóki nie otworzysz drzwi.
z tymi spryskami to może coś w tym być bo jak pytałem na forum o montaż spryskiwaczy do R75 to PHJOWI napisał, że żeby działały jak trzeba to musi być jakaś syrena alarmowa z baterypakiem czyli coś wspólnego maja alarmy z spryskiwaczami lamp
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja tak chcę . No pomyślcie montuję dodatkowe spryskiwacze po bokach, a na szybę daję dodatkowo wielkosci porządnej psikawy no niech taki gość ucieknie teraz autem, jak mu na szybe się leje tak, że wycieraczki nie nadążają, albo olej w spryskiwaczach bocznych no który się odważy otworzyć drzwi
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 10:27
sknerko napisał/a:
Dziadek napisał/a:
Spryskiwacze?Pierwsze słyszę-coś nie tak w kompie.Jeżeli siedzisz w aucie i nie masz pod sufitem takiego pudełka jak ja-tzw.interior,to nic nie będzie się działo dopóki nie otworzysz drzwi.
z tymi spryskami to może coś w tym być bo jak pytałem na forum o montaż spryskiwaczy do R75 to PHJOWI napisał, że żeby działały jak trzeba to musi być jakaś syrena alarmowa z baterypakiem czyli coś wspólnego maja alarmy z spryskiwaczami lamp
programując spryskiwacze masz do wyboru , albo backup sirene , albo monitor wnętrza (ten dzyndzel w pod sufitem) , ta opcja jest ze względu na to że spryskiwacze reflektorów muszą działać dopiero po włączeniu świateł , czyli muszą być zarządzane , moduł Lsm komunikuje się z modułem BCU po lini w której również bierze udział alarm i dlatego musi być syrenka albo czujnik.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum