Wysłany: Pon Mar 16, 2009 09:16 [R45] Wskaźnik paliwa nie opada po wyłączeniu stacyjki
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2002
Witam,
Przeszukałem forum i znalazłem 3 strony tematów mówiących o niepłynnym opadaniu wskazówki wskaźnika paliwa, tudzież o ilości rezerwy paliwa.
Problem mam z goła odmienny - jak w temacie - wskaźnik paliwa w roverze 45 1,4 nie opada po wyłączeniu stacyjki.
Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Nieoryginalna pompa paliwa lub pływak, błędne ich podłączenie? Dodam, że auto zostało zakupione z tą 'usterką'.
Jeśli temat był poruszany, to prosiłbym o linka.
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 14, 2011 23:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 09:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W 200 też tak jest i to jest normlane, tak samo różne zachowanie wskazówki pokazującej stan paliwa. Z czasem poprostu "nauczysz" się ją "czytać" - takie jest moje zdanie w tym temacie
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 10:17
Skoro jest to normalne, to widać dobrze, że nikt nie zakładał takiego tematu.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, pozwalające oswoić się z tą anomalią.
Pozdrawiam
P.S. Funkcja 'pomógł' działa znakomicie. Jeśli kogoś pominąłem, to proszę się zgłosić na priva. Temat chyba można zamknąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum