Wysłany: Wto Mar 17, 2009 18:48 [R25 1.4 16V 2000r]
Witam proszę o jakąś diagnozę
silnik dziwnie chodzi tzn brak mu mocy do 2tys obr strasznie dziwne odglosy wogle nie ma przyśpieszenia
jak silnik jest zimny wszystko działa super dopiero jak sie silnik nagrzeje po paru mniutach jazdy zaczynaja sie dziac takie rzeczy
bylem z tym u mechanika juz kilka razy bo wymienil mi wczesniej silnik no i mowilem mu o tym ze tak sie dzieje sam sie zeszta przejechal i stwierdzil to co napisalem wyzej
no i dalej jest to samo!!!!!!
macie moze jakies doswiadczenia pomysly co to moze byc albo godny garaz w ktorym moga stwierdzic co to jest bo do tego mechanika juz nie mam cierpliwosci robi to ok 3 tygodni i caly czas to samo
Dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 18:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W sumie to mogą być również cewki, ja miałem podobny problem, auto szarpało świrowało na wolnych obrotach, ta puszka za kolektorem robila się cała czerwona. Wymieniłem kable WN i świece i już się miałem brać za cewki bo nie pomogło a tu nagle wyszło, że to głupie kabelki niskiego napięcia które wchodzą do cewek się troche poluzowały. Proponuje również to sprawdzić zanim narazisz się na wyższe koszty z wymianą cewek, co może nie pomóc. U mnie po prostu poruszałem tymi kabelkami od cewek ( Cienkimi ! nie wysokiego napięcia ! ) przy odpalonym silniku i nagle spadły obroty i wyszło szydło w z worka może warto sprawdzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum