Pompa paliwa jest w baku. W Nexii jest dostępna po zdjęciu tylnej kanapy. Jak w Roverku jest, nie wiem. W Polonezie 1.4 mam niestety w baku, który dostępny jest od bagażnika, od wnęki koła zapasowego, w którym mam butlę toroidalną, tak więc jest prabliema.
Ciśnienie, jakie pompa daje (ma być 3 bary, czyli 0,3 MPa, czyli 300 kPa), sprawdza się po odłączeniu przewodu benzynowego od listwy wtryskiwaczy. Dwie śrubki na nasadkę z tego, co pamiętam, nr 8.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
mhmmm no ja też tak wyczytałem... Żeby wywalić bak potrzebny jest kanał?? i Gdzie jest przekaźnik od pompy? może on puszcza czasem...
Acha i czym zmierzyć ciśnienie jakie ona daje?
Dwie śruby trzymające metalowe listwy trzymające zbiornik. Po opuszczeniu dostęp z lewej strony po odkręceniu pokrywy. Czynność do wykonania przy malej ilości paliwa w zbiorniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum