Wysłany: Sro Mar 18, 2009 14:54 R25 iDT Zwiększenie mocy
Witam mam pytanko tak jak w tytule czy można oczywiście bez chipów itp. zwiększyć moc silnika? jak tak to jak to zrobić? jak to się mówi człowiek przyzwyczaja się do mocy a fajnie by było żeby było jej trochę więcej dzięki
_________________ pozdrawiam gralu
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 14:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 15:24 Re: R25 iDT Zwiększenie mocy
gralu napisał/a:
Witam mam pytanko tak jak w tytule czy można oczywiście bez chipów itp. zwiększyć moc silnika? jak tak to jak to zrobić? jak to się mówi człowiek przyzwyczaja się do mocy a fajnie by było żeby było jej trochę więcej dzięki
w jaki inny sposób chcesz tuningować diesla niż chip i tym podobne? jeżeli nie zmiana doładowania i wzbogacenie mieszanki to pozostaje naklejka na szybę od 5 do 25km zależnie od miejsca firmy i koloru
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 15:37
Cytat:
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 16:43 Re: R25 iDT Zwiększenie mocy
w jaki inny sposób chcesz tuningować diesla niż chip i tym podobne? jeżeli nie zmiana doładowania i wzbogacenie mieszanki to pozostaje naklejka na szybę od 5 do 25km zależnie od miejsca firmy i koloru [/quote]
Kolego jak bym wiedział to bym nie zadawał na forum takiego pytania. Nie jestem Alfą i Omegą a pytam się dlatego że może ktoś już robił coś takiego, może ktoś coś wie. (chip i tym podobne to każdy wie ) ale może w inny sposób, kto pyta nie błądzi a nie od razu kogoś gasić
Brt, w idt też daje się podnieść ciśnienie doładowania w taki sam sposób, czyli podkręcenie zaworu. Sam chce zmierzyć ciśnienie doładowania i ewentualnie skorygować
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no dobra, ale przecież czujnik ciśnienia doładowania powinien odczytać wyższe ciśnienie i zwiększyć dawkę. Dawkę może mam małą, bo nawet przy ostrym depnięciu nie puszcza w ogóle żadnego dyma
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no dobra, ale przecież czujnik ciśnienia doładowania powinien odczytać wyższe ciśnienie i zwiększyć dawkę.
to tak nie działa o ile wiem .... czujnik ciśnienia służy do zabezpieczenia silnika przed zniszczeniem, gdyby np. zawór obejściowy w turbinie się uszkodził. A dawka jest obliczana na podstawie m.in. danych z przepływomierza. Ale, żeby odczuć coklwiek to dla tego silnika raczej tylko chip
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum