Wysłany: Czw Mar 19, 2009 23:51 [R25 1.4 2000r]Program do diagnostyki
Witam, jak w temacie szukam programu zeby zainstalowac na laptopie i podpiac przewodem do Rowera mam juz przewod ale gorzej z programem, jesli wiecie jaki program jest dobry i skad mozna to sciagnac byl bym wdzieczny za pomoc w poszukiwniu.
Pozdrawiam;))
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 23:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
CO to za kabel? Z układem opartym na ELM323 albo ELM327? Raczej nic takiego nie znajdziesz. Po prostu masz za stare auto, które nie ma jeszcze złącza w pełni kompatybilnego z obd2 - w przypadku aut MG Rover kompatybilność ta zaczęła występować dopiero od 2001 r. i to chyba pod koniec roku.
Ja mam ScanTool dodany z kablem - program działa, ale co z tego, skoro brak komunikacji między laptopem a komputerem w aucie.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
znajomy mechanik mial kable firmy delphi podloczyl je do mojego 416 i wszystko dzialalo bez problemow
a co ci tym diagnozował?
podejrzewam że mógł tylko silnik lub ABS
bo podobno SRS i kod immo można tylko Test Book-iem sprawdzić więc pewnie Delphi tego nie szarpnie
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 53 Skąd: Berlin
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 14:52
na angielskim forum wyczytalem ze probowali zrobic cos takiego laptop(rs232)+ interfejs OBD 2 i dotego wgrac na laptop soft z testbook-a. niewiem co i jak i czy im sie udlalo bo moj angielski jest baardzo slaby:)
moze to cos pomoze fajnie by bylo gdyby to sie udalo wtedy by kazdy mial w domu T4
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 15:03
szosownik napisał/a:
Lapa napisał/a:
znajomy mechanik mial kable firmy delphi podloczyl je do mojego 416 i wszystko dzialalo bez problemow
a co ci tym diagnozował?
podejrzewam że mógł tylko silnik lub ABS
bo podobno SRS i kod immo można tylko Test Book-iem sprawdzić więc pewnie Delphi tego nie szarpnie
Też miałem podłączony pod Dlephi - diagnozuje wszystko, SRS - też. Oczywiście oprócz immo To akurat chyba TestBook T4 sobie zarezerwował
Edit: Zamotałem się - co do SRS - nie wiem czy diagnozuje, myślałem że chodzi o ABS później doczytałem
[ Dodano: Sob Mar 21, 2009 15:10 ]
penio napisał/a:
to nie kabel delphi... tylko tester diagnostyczny DELPHI najtansza wersja kosztuje 7.5 tys zl ale owszem bardzo ladnie robi diagnostyke rovera
Nie wiem jaki to był tester, ale mi podłączali zwykłym IBM ThinkPad z programem diagnostycznym.... Koszt takiego IBM - jakieś 500 zł (stary model) pozostaje kwestia kabla i softu. Ciekawe czy da radę ściągnąć takie cudo z sieci....
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 17:12
Panowie nie macie racji, Sam posiadam DELPHI jak i pare innych testerow(tez sobie radza z roverem) i robi wszystko !
lacznie z airbag i kodowaniem uzywanego pilota( z innego auta) i wyciagnieciem kodu immo! ( EKA)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum