Wysłany: Pon Mar 23, 2009 16:07 [R416] Część powiązana za dolotem powietrza do silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam forumowiczów. Czy ktoś może mi napisać czym jest element zaznaczony na obrazku i jaką rolę pełni? Jeden wężyk który idzie z góry tego elementu mam odłączony i nie wiem gdzie on ma być podłączony. Nie jest to wężyk który jest umieszczony za przepustnicą tylko ten drugi i nie mam zielonego pojęcia gdzie on ma być podczepiony...Z góry dziękuje za odpowiedzi...
Chodzi o ten wężyk:
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 14, 2011 23:43, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 16:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 16:13
To w kółku to pompa paliwa
To ponad kółkiem to klimatyzacja.
A tamto ostatnie pod szybą to puszka z bezpiecznikami.
Dzięki za zainteresowanie. Chodzi mi dokładnie o to gdzie powinien być podłączony wężyk który idzie z góry tej pompy, tylko no właśnie gdzie? Jest to pierwszy wężyk od strony bezpieczników.
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 16:26
zaraz sprawdze - tylko otworze maske
Ten przewód od góry idzie do przepustnicy, a ten drugi idzie do zbiornika
Taki krótki i idzie do zbiornika? Do zbiornika paliwa tak? Jeśli mój jest odłączony a nawet zakurzony czyli nic przez niego nie leci to co to może oznaczać? Może to tylko odpowietrzenie?
P.S Pompa paliwa mnie znajduje się czasem w baku?
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 16:55
Sprawdziłem jeszcze raz dokładnie - ten przewód idzie do zbiornika, u mnie nie jest krótki ani dzielony.....
Dobrze widać ten węzyk na zdjęciu pierwszym. Filtr paliwa jest wyżej i bardziej po lewo i jest dużo mniejszy. Czy jesteś pweien na 100% że to pompa paliwa???
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 17:05
paput napisał/a:
Dobrze widać ten węzyk na zdjęciu pierwszym. Filtr paliwa jest wyżej i bardziej po lewo i jest dużo mniejszy. Czy jesteś pweien na 100% że to pompa paliwa???
Na moje oko to pochłaniacz par paliwa. Gdzie jest podłączony nie pomoge, bo u mnie jest metalowy kolektor.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 62 Skąd: Rzeszów/Zgłobień
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 18:11
ta puszka w kółku na zdjęciu to pochłaniacz oparów paliwa, a jeśli chodzi o wężyk ( ten najgrubszy z tych trzech ) to nie ma on być nigdzie podłączony - ma tak sobie zwisać w dół.
ta puszka w kółku na zdjęciu to pochłaniacz oparów paliwa, a jeśli chodzi o wężyk ( ten najgrubszy z tych trzech ) to nie ma on być nigdzie podłączony - ma tak sobie zwisać w dół.
Jeśli tak to temat uważam za zamknięty dzięki. Przyznaje pomógł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum