Szukalem podobnego tematu ale nie bylo nic konkretnego, mianowicie oba swiatla stopu mi sie pala jednak trzecie na gorze nie jeden mechanik mi dzisiaj powiedzial ze moga byc to diody a drugi ze kabelki moze ktos z was moze mi cos poradzic........
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 12:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szukalem podobnego tematu ale nie bylo nic konkretnego, mianowicie oba swiatla stopu mi sie pala jednak trzecie na gorze nie jeden mechanik mi dzisiaj powiedzial ze moga byc to diody a drugi ze kabelki moze ktos z was moze mi cos poradzic........
zacznij od sprawdzenia czy dochodzi prąd bo raczej diody się nie spaliły
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 15:01
W 3 świetle stopu nie ma żadnych diod są tam żarówki. Jeśli natomiast się ono nie świeci proponuję sie do niego dobrać i sprawdzić czy wogóle są tam prądy. Jeśli nie to stawiam na gumowy łącznik klapy z nadwoziem ewentualne rozłączenie przewodów....
Tak i okropnie ciężko je wyciągnąć, bo skubane są nieduże a ciasno siedzą.
A może ktoś wie jak zdemontować spoiler bez urywania czegokolwiek? Mój jest w jednym miejscu leciutko odklejony od obudowy światła i chciałabym to przykleić ale raczej nie na samochodzie.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 35 Skąd: Płochocin/Wolica
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 12:54
Ja osobiscie wyciagnolem zarowki i nic to nie dalo okazalo sie ze sa ok.
Sprawdz najpierw lacznik klapy u mnie przetarly sie kable i bylo nieciekawie ,
po zlaczeniu ogrzewania tylnej szyby robila sie hoinka
Na dzien dzisiejszy po zaizolowaniu instalacji jest ok , ale jak tylko sloneczko wyjzy to postaram sie wymienic przewody no i oczywiscie bedzie fotorelacja
Pozdr
Max
W 3 świetle stopu nie ma żadnych diod są tam żarówki. Jeśli natomiast się ono nie świeci proponuję sie do niego dobrać i sprawdzić czy wogóle są tam prądy. Jeśli nie to stawiam na gumowy łącznik klapy z nadwoziem ewentualne rozłączenie przewodów....
Posłuchajcie mądrego albo jest problem z tzw. wiązką tylnej klapy, czyli ten prawy gumowy przepust widoczny po otworzeniu klapy, albo przy samych żarówkach w spojlerze nie styka. W R200 światło stopu się odkręca - dwa wkręty widoczne od spodu (długi krzyżak potrzebny) i póxniej kolejne cztery (od tyłu) i jest dostęp do wszystkiego
Dokładnie zobacz w prawym słupku połączenia z tym górnym stopem odkręcasz tapicerkę z klapy i poszukaj kostek nie jestem pewien na 100% ale jedna kostka jest tak jakby wyżej ja tak miałem u siebie w roverku. Nic trudnego nawet dla amatora elektryki Aha w razie problemów kolega miał podobny problem za naprawę u elektryka zapłacił 30zł wiec koszt nie duży jak nie masz ochoty kombinować
_________________ Mały ale jary --- tyle o moim 216 :)
U mnie żaróweczki nie stykają w spojlerze, po uderzeniu w spojler lub puknięciu w samą plastikową nakładkę światła wszystkie działają do momentu aż nie wjadę gdzieś w jakąś dziurę i/lub mocniej nie zamknę drzwi, bagażnika.
Wczoraj próbowałem się tam dostać do tych żaróweczek, ale napotkałem pewien problem. Odkręciłem dwie śruby jak Brt pisze wyżej, ale pozostałych czerech niestety nie widzę, a i po odkręceniu tych dwóch światła wychodzi delikatnie z obudowy spojlera na parę cm i tyle. Jakiś kabelek go bloku, zapewne to połączenie światła z wiązką.
Jakieś propozycje jak się dostać do tego wszystkiego, bo nie chcę robić nic na siłę, aby nie zepsuć, a w tym samochodzie sporo rzeczy jest bardzo delikatnych.
kurcze u mnie ten kabelek pozwolił na wyjęcie całego "modułu" na tyle, że był dostęp do tych 4 śrubek od tyłu .... Inna opcja, to odkręcić spojler od spodu (trzeba zdjąć plastiki wokół szyby od środka i widać śruby mocujące). Po odkręceniu poluzować kabelek na tyle, żeby cały "moduł" stopu wyszedł i później już z górki Przy okazji można wyczyścić to co pod spojlerem się nazbierało przez te lata eksploatacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum