Wysłany: Sro Mar 25, 2009 17:59 [R416] Gaśnie na gazie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Od pewnego czasu mam problem z gazem.Gdy samochód przełącza mi się na gaz zaraz gaśnie i nie mam pojęcia co mu morze być.Mam sekwencje ,czy jest to wina fltra a jak nie to czego
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 15, 2011 21:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 18:41
Miałem identyczny problem po moim rzekomym czyszczeniu silniczka krokowego. Tak go czyściłem, że aż uszkodziłem i właśnie w momencie przełączania się na gaz auto gasło. Dodatkowo zacząłem kręcić tą śrubką przy przepustnicy bo nie chciał mi zapalić i to też się do tego przyczyniło. Musiałem kupić nowy, potem ponowna regulacja śrubką i problem zniknął.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 21:36
Zaraz zaraz, nie kupuj nowego skoro wszystko inne jest ok. Ja tylko napisałem jak ja doprowadziłem do tego stanu. Jeżeli Ty nic nie kombinowałeś z krokowcem, nie falują Ci obroty, to ja bym po prostu jechał do jakiegoś dobrego gaziarza i powiedział mu co i jak. Może będzie wiedział.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 53 Skąd: Berlin
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 22:11
aiwer napisał/a:
Zaraz zaraz, nie kupuj nowego skoro wszystko inne jest ok. Ja tylko napisałem jak ja doprowadziłem do tego stanu. Jeżeli Ty nic nie kombinowałeś z krokowcem, nie falują Ci obroty, to ja bym po prostu jechał do jakiegoś dobrego gaziarza i powiedział mu co i jak. Może będzie wiedział.
dokladnie jak kolega pisze jedz do jakiegos gaziaza skoro masz sekwencje to na komputerku powinno cos wzkazac
Nie "morzuj" tylko jedź do mechanika. Robiłeś kiedykolwiek przegląd tej instalacji gazowej? Robiłeś regulacje? Wymieniałeś filtr gazu? Wymieniałeś może ostatnio filtr powietrza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum