Wysłany: Sro Mar 25, 2009 22:11 [r214i 98r] Gorąca felga i tarcza
Mam taki problem. Dałem wczoraj mechanikowi samochód ponieważ starły mi się z tyłu klocki hamulcowe, a zarazem nie odbijał cylinderek z prawej strony. Mechanik wymienił klocki na nowe a co do cylinderków powiedział że są dobre i je przeczyścił, ale gdy wróciłem z warsztatu to dotykając tej felgi poczułem że jest gorąca. A więc jeżeli nie zapieczony cylinderek to co może jeszcze powodować nagrzanie się tej felgi??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 22:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zapieczone śruby pływające, ale przy wymianie mechanik powinien je zauwazyć. Może też być uszkodzona linka ręcznego i ręczny nie odbija. A trzecią opcją jest jednak uszkodzony/przytarty zacisk. te zaciski niestety są kłopotogenne i mogą sprawiać problemy.
I tak zrobie jutro zaraz po pracy jadę z reklamacją, bo jeżeli nawet i zrobił to niestety był zbyt leniwy żeby to przetestować. A wystarczyło przejechać kilka kilometrów. Dzięki za informację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum