Witam,
Czy zastanawiał sie ktoś z was nad zamontowaniem domykania szyb podczas zamknięcia samochodu czyli wysiadamy z samochodu z otwartymi szybami zamykamy centralką samochód 4 sekundy i zamykają sie szyby tak jak np w Octavi II co wy na to
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 17:50
Na allegro możesz kupić moduł ok. 70-80zł na 4 szyby albo 2 szyby i szyberdach. Każdy w miarę rozgarnięty elektryk ci to zamontuje tyle że kable trzeba ciąć żeby się tym wpiąć.
Fajne ale ja mam problem z szybą od kierowcy,przy zamykaniu w pewnym momencie idzie nie równo,szyny sa oki juz to rozkręcałem chyba ze 3 razy i dalej nic a nic
Witam,
Czy zastanawiał sie ktoś z was nad zamontowaniem domykania szyb podczas zamknięcia samochodu czyli wysiadamy z samochodu z otwartymi szybami zamykamy centralką samochód 4 sekundy i zamykają sie szyby tak jak np w Octavi II co wy na to
Było już o tym pisane kilka razy. Przymierzam się do tego ale dopiero na lato teraz nic się nie chce oprócz fotela herbatki i telewizora po pracy
W którym momencie zaczyna sie krzywić?jest jedna śrubka od prowadnicy schowana za osłoną lusterka, wtedy koło lusterka szyba byłaby niżej
NO własnie w momencie kiedy zaczyna sie wyłaniać koło lusterka ze środka drzwi wtedy tam gdzies ją zaczyna blokowac i po drugiej stronie juz na słupku drzwi jest taka niewielka uszczelka,szyba ja podwija i musze opuszczać dzwigać zeby wskoczyło,smarowałem juz prowadnice silikonem w płynie troche pomogło ale nie za wiele
niewielka uszczelka,szyba ja podwija i musze opuszczać dzwigać
jak szyba może podwijać uszczelkę?jeśli uszczelka jest dobra, raczej trudno o coś takiego.
Spróbuj poluzować wszystkie prowadnice wysuń szybę max do góry, zobaczy czy uszczelki siedzą dobrze na dole, lubią tam wpadać.Opuść szybę do połowy i dopchnij reka prowadnice z lewej i prawej strony, dokręć górne śrubki potem opuść na sam dół i to samo dopchnij i dokręć
jeśli ci krzywi szybe to raczej moim zdanie bedzie powod nie równo ustawionych prowadnic szyby...
a jeśli chodzi o domykanie to sie zastanawiam nad tym czy da sie to zrobić i wogóle jest mnostwo modułów na allegro kazde w roznych pieniądzach i dlatego pytam co zrobic lub co robicie co macie na mysli jakie moduły wymysliliście itp...
Tak się ostatnio zastanawiałem czy jest możliwe założyć taki domykacz? Przecież po otwarciu drzwi i wyciągnięciu kluczyka z stacyjki nie można ręcznie zamknąć okna, chyba wtedy jest odcinane zasilanie od silniczków czy coś. I teraz jak zainstalujesz taki domykacz to czy będą się szyby domykać czy trzeba jakoś obejść?
tylko 2 szyb bo mam 3 drzwi gadałem ze swoim mechanikiem i powiedział ze nie ma problemu ogólnie podłącza sie taki moduł do centralki w momencie zamknięcia samochodu z pilota moduł ten dostaje od jednostki centralnego zamka impuls 12 V co powoduje zamykanie sie tych szyb więc żaden prąd lewy ci jest tu całkiem nie potrzebny i jeszcze sie tak zastanawiam nad kluczykiem do autka scyzorykiem
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Mar 26, 2009 10:07, w całości zmieniany 1 raz
Ja sobie taki moduł kupiłem ale nie wiem gdzie jest w R200 centralka od alarmu lub centralnego zamka żeby się podpiąć, może ktoś wie gdzie to się znajduje?
Dzięki za pomoc
Nad skrzynką bezpieczników obok kolumny kierownicy (po lewej) taka czarna puszka z naklejką. Wpiąć się możesz w dowolnym miejscu w jeden z przewodów do siłowników centralnego (ten na którym się pojawia 12V przy zamykaniu auta)
dzisiaj moduł już przyszedł jak tylko będę miał czas to zacznę gmerać i próbować
a powiedzcie mi czy ktoś z was ma kluczyk scyzoryk i czy trzeba kupować całą centralkę z tym kluczykiem czy można wykorzystać to co jest i co z grotem czy da sie go dorobić itp
Grot jest do dostania podobno .... a moim zdaniem jedyną rozsądną opcją jest znalezienie/dopasowanie takiej obudowy scyzorykowej, do której weszłaby orginalna płytka z roverkowego pilota. Czy jest to mozliwe to nie wiem .... nie będe próbował, orginalny pilot mi odpowiada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum