Mam pytanie z tego co wyczytałem w rover 214 z przodu są tarcze hamulcowe, a z tyłu bębny! Ja posiadam Roverka 214i i tak samo z przodu jak i z tyłu mam tarcze!! Jak to możliwe??
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak to możliwe normalnie, niektóre 200 RF miały tarcze przód i tył a niektóre miały tarcze i bębny. Nie wiem co ty czytałeś ale to nie jest jednolite ze każdy 214 ma z tylu bębny
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
BRT a tu sie nie zgodzę mam ABS mam rocznik 98 i z tyłu mam bębny i dodam ze mam belkę nie wachacze
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 01:28 ]
W 98 juz pod koniec praktycznie na przełomie 99 roku zostały wprowadzane do tych modeli inny ABS lekko większy silniejszy szybszy itp dlatego tez by poprawić lekko drogę hamowania zastosowano z tyłu tarcze bo jak wiadomo hamulce tarczowe podczas jazdy z tyłu są lepsze niż bębny natomiast pod względem hamulca ręcznego na postoju moim skromnym zdaniem bęben lekko wygrywa oczywiście jeśli cylinderek nie jest zapieczony a linka dobrze naciągnięta
W 98 juz pod koniec praktycznie na przełomie 99 roku zostały wprowadzane do tych modeli inny ABS lekko większy silniejszy szybszy
a mógłbyś to jakoś uzasadnić, tzn. na podstawie czego wygłaszasz takie teorie ?
Biernik20 napisał/a:
BRT a tu sie nie zgodzę mam ABS mam rocznik 98 i z tyłu mam bębny
przeczytaj dokładnie co napisał Brt
z tego poza tym co napisałeś wynika jeszcze jedna niezgodność, w R200 w latach, o których piszesz zrezygnowano z tarcz hamulcowych na korzyść bębnów w autach z systemem ABS
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Może ktoś w Twoim aucie, wcześniej wymienił bębny z tyłu na tarcze chociaż to opcja mało prawdopodobna. Ja również mam R200 z 98r. ale ze słabszym silnikiem 8V i z tyłu też mam bębny. ABS oczywiście jest.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Ja ogólnie nie narzekam, sprawują się idealnie, tylko teraz czeka mnie wymiana wszystkich tarcz wraz z klockami, bo już je troszkę słychać, ale jeszcze czeka, bo z funduszem ciężko, inne ważniejsze wydatki.
Biernik20, rocznik MODELOWY obejmuje produkcję od września 97 i dlatego masz bębny a nie tarcze. Więc nie wiem z czym się nie zgadzasz A belkę z tyłu miały wszystkie R200, a niektóre dodatkowo też drążek stabilizatora.
Taniej się pewnie da, ale znowu wysyłka będzie trochę kosztować bo lekkie to to nie jest .... na forum ktoś podawał kod umożliwiający nabycie części taniej w intercarsie .... z tym kodem miałbyś i taniej i na miejscu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum