W 98 juz pod koniec praktycznie na przełomie 99 roku zostały wprowadzane do tych modeli inny ABS lekko większy silniejszy szybszy
a mógłbyś to jakoś uzasadnić, tzn. na podstawie czego wygłaszasz takie teorie ?
Biernik20 napisał/a:
BRT a tu sie nie zgodzę mam ABS mam rocznik 98 i z tyłu mam bębny
przeczytaj dokładnie co napisał Brt
z tego poza tym co napisałeś wynika jeszcze jedna niezgodność, w R200 w latach, o których piszesz zrezygnowano z tarcz hamulcowych na korzyść bębnów w autach z systemem ABS
po pierwsze to tak było ABS w moim roczniku a w roczniku np 99 różni sie bo widziałem dwa niby takie same samochody a jednak mój ma bebny a ten drugi tarcze różnica polegała właśnie na ABS-ise
po drugie nie napisałem ze zrezygnowano z tarcz tylko tarcze zastąpiły bębny i wyraziłem swoją opinie na temat jazdy z bębnami na tylniej osi a tarczami.
gdyby bęben był taki dobry i wspaniały podczas jazdy z ABS-em to nowe auta miały by bębny a nie tarcze prawda więć ja tylko wyraziłem swoją opinie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 16:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a ja jeszcze mam takie pytanie jakie tarcze macie z przodu w roverkach jakieś wentylowane czy jednolita blacha i czy przy wymianie tarcz na nacinane i nawiercane trzeba wymieniać zaciski
do rocznika modelowego 97 włącznie czyli do sierpnia 97:
- auta bez ABS -->tył bębny
- auta z ABS --> tył tarcze
od rocznika modelowego 98 czyli od września 97 łącznie z R25 (wyjątek to MG ZR)
- tył to tylko bębny niezależnie czy był ABS czy też nie.
i moc silnika nie ma tu znaczenia tak samo nie miało znaczenia które są lepsze (bo wiadomo, że tarcze generalnie są lepsze) tylko koszty ... .... bębny sa tańsze w produkcji.
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 22:14 ]
jesli chodzi o przód, to były dwie wersje:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum