Wysłany: Sob Mar 28, 2009 01:54 [R 200] Cofanie licznika
moze to w temacie zabrzmiało trochę dramatycznie ale już prostuję chodzi mi o to ze obecnie na liczniku mam coś około 220 tyś km a wymieniłem silnik na dużo młodszy i z przebiegiem niecałych 90 tyś km i teraz chciał bym cofnąć swój licznik do tych 90 tyś czy mogę to sam zrobić i czy ktoś z was już to zrobił wymiany nie chcę bo licznik jest w milach
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 01:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nic nie cofaj bo po co ? Jak masz na to dokumenty że silnik miał 90 tyś to przy sprzedaży możesz je przedstawić potencjalnemu kupującemu. Nie widzę w tym problemu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez Raptile Sob Mar 28, 2009 08:24, w całości zmieniany 1 raz
dokładnie tak, a potem jak będziesz sprzedawał auto to co powiesz ew. klientowi ? "Panie auto ma 350 tysięcy ale silnik był wymieniany i dlatego taki przebieg" mnie osobiście to raczej średnio by zachęciło do kupna...Jestem na NIE
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Dla mnie też to jest bez sensu ale jak chce to zrobić to tylko jego wyłączna sprawa
Biernik20 analogowy licznik cofasz przekręcając cyferki na blacie jeśli wiesz co mam na myśli
ale pamiętaj że cofając z 220.000 na 90.000 to przesada która będzie widoczna po zużyciu innych elementów i kupującego tym zrazisz od razu
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 14:22
ale w tym celu jednak trzeba raczej zdemontowac licznik .(chociaz na takim jest bardziej wiarygodny przebieg niz na elektronicznym bo tu to podpinasz kompa i zmieniasz od razu ) ale nie o tym temat,ale tak na marginesie
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 14:38
Bo cofając licznik to trzeba chyba zrobić tak aby licznik zrobił magiczny milion i dopiero potem dobić do 90tyś. Czyli przesuwać cyferki do przodu a nie do tyłu. Czy mam rację?
Bo cofając licznik to trzeba chyba zrobić tak aby licznik zrobił magiczny milion i dopiero potem dobić do 90tyś. Czyli przesuwać cyferki do przodu a nie do tyłu. Czy mam rację?
są różne metody
niektórzy przestawiają same cyferki czyli jak mamy powiedzmy 220 tyś. to 2 do tyłu i mamy 120 tyś.
a pogonić do przodu to trzeba mieć czym
jak jest linka to jest dużo łatwiej
przypomniały sie mi praktyki w szkole jak gosc dał mi wiertare i kazał mi cofac
dobry sposób ale jak jest linka
ale tak w ogóle to rzadko który sprzedający nie cofa szafy
miałem okazję kupić autko z niechlujnie cofniętym licznikiem i zdążyłem dojechać do domu i przestał bić kilometry i zakupiłem drugą szafę na allegro ale na szczęście to nie w Roverku było
dlatego amatorzy tego nie robią
kiedyś był program z ukrytą kamerą jak chodzili po warsztatach i pytali się ile kosztuje cofnięcie szafy
to była normalna usługa jak każda inna w warsztacie
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 15:54
kadzaf napisał/a:
ale w tym celu jednak trzeba raczej zdemontowac licznik .(chociaz na takim jest bardziej wiarygodny przebieg niz na elektronicznym bo tu to podpinasz kompa i zmieniasz od razu ) ale nie o tym temat,ale tak na marginesie
tak a swistak siedzi... wiekszosc licznik elektronicznych tez trzeba wyciagac ..
no tak tylko ze jeśli chodzi papiery na ten stan licznieka to nie mam i nie bede miał wychodzi tylko z jego wyglądu i z kilometrów na liczniku mieszek i gałka to pestka do wymienienia a jeśli chodzi o kierownice to i tak muszę obszyć skórą jedynie co to fotele ale i tak nie są w bardzo najgorszym stanie jeśli chodzi o sprzedaż to i tak go chyba nie sprzedam zachowam jako antyk tak czy siak czy sie cofnie licznik czy nie to i tak bedzie podejrzane i tak ja swojego kupiłem z orginalnym przebiegiem 170 tys km ale po wymianie motoru chciał bym mieć poprostu prawidłowy przebieg dla silnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum