Wysłany: Sob Mar 28, 2009 21:59 [Honda Accord] Diagnostyka
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam
posiadam honde accord 98r 2,0TDI chciałbym sie dowiedzieć jak sie diagnozuje i jakie kody błedów są do mojego modelu czyli 2,0TDI
byłem na forum hondy ale przekierowali mnie do was, bo to jest silnik rovera i że wy mi powinniscie pomóc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 21:24, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 21:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 17:17
witam jeszcze raz
próbowałem diagnozowac samochód
zmostkowalem 3 i 5 pin tak jak powinno być i kontrolka wcale nie migala żeby pokazac błędy
teraz nie wiem czy jak wcale niemiga to nie ma blędów czy cos jest popsute???
Witka
baniaczek136 poszukaj pod kierą złączki brązowej pięciopinowej.U mnie dochodzą tylko cztery kabelki.Zmostkuj pierwszy i trzeci.Powinno odpalić.Daj znać czy udało się zrobić diagnostykę. Dokładnie ta niebieska kostka od strony pasażera jest od ABS-u.
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 12:15 Rozszyfrowanie bledow
Witam zrobilem diagnostyke w mojej hondzie [accord 96 TDi] i nie moge poradzic sobie z odczytanie kodow bledow. Pierwszy kod to 12 jak domniemam ale kolejne dwa dla mnie sa zgmatwane. Prosze o pomoc.
http://www.youtube.com/watch?v=iMTw8r5XP3Y
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 22:46
Błędy:
28 - Przepływomierz powietrza (MAF) – wysokie napięcie (Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM)
29 - Przepływomierz powietrza (MAF ) – bardzo prawdopodobne uszkodzenie (Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM, uszkodzony dolot powietrza).
Błędy:
28 - Przepływomierz powietrza (MAF) – wysokie napięcie (Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM)
29 - Przepływomierz powietrza (MAF ) – bardzo prawdopodobne uszkodzenie (Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM, uszkodzony dolot powietrza).
Dziękuje za odpowiedz . Jeszcze jedno pytanko tylko, skoro przeplywke wymienilem i nie zrobilem resetu komputera to czy blad powinien sie pojawiac dalej ? Wg mnie nie bo komputer powinien "odświeżać" swoje dane przy kazdym uruchomieniu silknika, mam racje ? Czy konieczne jest resetowanie go ?
witam podłanczam sie do tematu , robiłem teścik błedów i wyszło mi też 28 i 29 ,tylko tak przemierzyłem wtyczke wchodzącą na przepływke i mam zwarcie pomiędzy masą a jednym kabelkiem różowy (wtyk 1 i 2) , sądze ze tak nie powinno być ,mógł by ktoś to sprawdzić u siebie ,mam pytanie czy te kabelki idą prosto do kompa ? wiązke prześledziłem i wydaje sie ok ,przepływke wymienię bo i tak juz na nia czas !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum