z tego co mowicie to moze zmienie elektronika , a autko odpala bez problemu , na testach komutera zadnych bledow nie wykazalo , a co do otwierania drzwi to tylko kluczem , odbiornik sygnalu jest ok , moze ktos wie dlaczego nie dziala albo zna jakiegos fachowca w okolicach malborka
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 18:33
zdecydowanie zmień elektryka Tak jak pisze henryk_w to jest immobilizer. Gdyby nie działał to nie odpaliłbyś samochodu. On nie ma nic do otwierania drzwi
tomczyk32 napisał/a:
odbiornik sygnalu jest ok
odbiornik jest w samochodzie. W kluczyku masz nadajnik. Zmieniałeś baterię
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 19:59
Dioda jeszcze o niczym nie świadczy.Bateria może być za słaba.Generalnie w naszych autach żeby otworzyć drzwi z pilota trzeba prawie "wleźć" na niego.Po zakupie mojego nie za każdym razem otwierał z pilota,jak już pisałem,poprawiłem lutowania w pilocie i wymieniłem baterię.Od razu się poprawiło.
a skąd masz pewność, że odbiornik działa?
Też miałem podobnie i skończyło się na pracy nad odbiornikem.
Mi padł odbiornik, więc tak jak wyczytałem zanurkowałem pod ręczny.
Okazało się, że w okolicy złączki wyhodował się nowy typ grzyba (Chlorosplenium roverus)i przestało działać.
Co więcej po wyczyszczeniu i przelutowaniu okazało się, że nadal ZONK.
Po próbach okazało się, że te tak cholernie "grube" ścieżki zjadło, więc
musiałem to podlutować i jest git.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum