Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 12:00 SOLVED [R214Si 103KM 16V 96'] Czujnik oleju - który i gdzie?
Gdzie znajduje się czujnik oleju w 214Si 103KM 16V 96'? Który z tych poniżej to jest, pierwszy czy drugi? Czy jak go wykręcę to wyleje mi się olej? Pozdrawiam
1
2
Ostatnio zmieniony przez Szczygus Wto Kwi 14, 2009 20:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 12:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
patrzyłem ten wątek i tam niema podane gdzie się znajduje czujnik oleju w 214Si!, niema także podane który czujnik jest odpowiedni dla 214Si. Pozdrawiam
Zakupiłem pierwszy czujnik. Wczoraj zabieram się do wymiany, wykręcam stary i próbuje wkręcić nowy. Nie chce wejść. No to wziąłem do rąk obydwa i się okazało że jest różna średnica... Zmierzyłem suwmiarką i ten stary ma średnicę gwintu ok. 9mm a nowy ok 11-12mm. W starym nie zauważyłem żeby gwint był "stożkowy" tak jak ten przy drugim czujniku powyżej. No chyba że ta stożkowość gwintu nie jest aż tak widoczna. Co robić? Wymieniać na ten drugi? Pozdrawiam
No chyba że ta stożkowość gwintu nie jest aż tak widoczna.
Jak się okazało, jest ona praktycznie nie widoczna. Czujnik wymieniłem na ten drugi, wymieniłem olej i filtr oleju, zamontowałem nowy czujnik i kontrolka od oleju już się nie zapala Temat można uznać za zamknięty Pozdrawiam 4all
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum