Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
mam do was prośbę o podpowiedzenie jak podłączyc kamerę cofania?
1.Mam radio z monitorem i funkcją kamery cofania. Z radia wychodzi jeden przewód specjalny do kamery cofania oraz oczywiscie odpowiednie wyjscie Video.
2.Kamera ma dwa kable , jeden Video oraz drugi do zasilania.
Kamerę z radiem połączyłem odpowiednim kablem Video.
Zastanawiam się teraz jak połączyc zasilanie kamery i ewentualnie co zrobic z tym specjalnym kablem z radia ?
Wymyśliłem tak , że kabel zasilający od kamery podłącze do lampy cofania.
W momencie kiedy będę włączał wsteczny kamera będzie się włączała.
Jeżeli nie da to sygnału , żeby radio samo przełączyło się na obraz z kamery to jeszcze ten specjalny kabel co jest w radiu też podłącze pod wsteczne światła ( tak jest w instrukcji radia )
Pytanie podstawowe , w który przewód w lampie mam się wpiąc bo jest ich milion ?
Czy ten kabel z radia mam też podłączyc pod PLUSOWY kabel o wstecznego światła ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 16, 2011 22:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 23:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie dramatyzuj
w lampie nie ma miliona kabli, tylko jest ich najwyżej 6-7
najprościej odpiąć wtyczkę, wyłączyć wszystkie światła, podłączyć jeden biegun żarówku (testera) do pewnej masy i sprawdzić który pin da efekt przy włączonym tylko świetle cofania...
taki sam efekt osiągniesz o 15 minutach analizy schematów z RAVE pod warunkiem, że nikt Ci nie grzebał w światlach
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 23:41
Kupiłem zabawkę o nazwie JVC KD-AVX33
Takie multimedialne cholerstwo co czyta wszystkie możliwe rzeczy DIVX z literami , DVD , JPEG , USB i inne , ma bluetooth z mikrofonem , więc korzystanie z telefonu uproszczone , różne cuda no i naprawdę niezłe ustawienia dzwięku..nawet takie kosmosy jak DTS
Radyjko jest nówka na gwarancji , kupiłem baaaaaardzo okazyjnie
Pieknie się komponuję w moim ZSie , trochę mu techniki dodałem
Teraz mam zabawę z rozprowadzaniem okablowania bo mnóstwo ma rzeczy
w sumie nie musisz montować, zadnego testera, jako, ze plus jest doprowadzany do światla, a minus tak czy inaczej łączy się gdzieś z masą, to wystarczy każden jeden multimetr za naście złych, który pokaże, który pin, przy połączeniu z masą da różnicę potencjałów w okolicach 13 wolt
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sob Kwi 04, 2009 08:22, w całości zmieniany 1 raz
Znaczy sie wez miernik napiecia taki elektroniczny za nascie zlotych (ja kupilem za 20 swego czasu) i sprawdzaj, ktore kabelki dadza Ci napiecie rzedu 13V
Mam nadzieje, ze juz rozumiesz co steryd mial na mysli
a cena urzadzonka ladna ladna
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum