Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 18:49 [R600] Ucieka płyn i słabnie
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam,
Od niedawna posiadam 600 z silnikiem 2.0 SDI i mam problem z płynem chłodniczym. Ubywa litrani i nie wiem gdzie. Nie ma oznak HGF (majonezu, dymku itp), płyn natomiast dolewam litrami i podczas jazdy jest ok a na postoju ucieka, tworzy sie tez dziwne podcisnienie w układzie. Osatnio zauwazylem ze moj rowerek nie znacznie czasami słabnie. Dzis natomiast zagotował mi wode i wywalil przez korek w zbiorniczku a wskaznik temp byl w normie.
Prosze pomożcie, czy to uszczelka pod glowica czy moze jeszcze cos innego.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 18:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
skoro litrami i nie ma wycieku na zewnatrz, to musi być cuś w silniku ... ale wted owinien na biało dymić .... W tym silniku niestety jak już są takie objawy, to często przyczyna jest niestety pęknięcie głowicy .... Kolega thef walczył (kosztownie niestety) z taką usterką ... pewnie się odezwie i w tym wątku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum