Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 13:09 [R416] Jeszcze raz klima!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Mam pytanko:
Czy ktoś wymieniał nagrzewnice klimatyzacji w roverku 416?
Czy mógłby ktoś opisać mi kolejne czynności podczas wymiany?
Czy nagrzewnica klimy to, to samo co nagrzewnica układu chłodzenia?
_________________ dulis1. Pomóżcie mi pokochać marke ROVERA!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 16, 2011 12:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 13:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy nagrzewnica klimy to, to samo co nagrzewnica układu chłodzenia?
nie ... patrząc od strony wentylatora to najpierw filtr pyłkowy, póxniej parownik (nie nagrzewnicę ) klimy a dalej dopiero nagrzewnicę powietrza i klapki kierujące powietrze w wybrane miejsca. Masz nieszczelny parownik, że musisz wymieniać
Niestety nie wiem, co trzeba rozebrać, zeby siędostać do parownika, naewno kanał powietrza, ale czy tylko to
nie ... to jest właśnie nagrzewnica układu ogrzewania. Parownik będzie miał kolor srebrny i specyficzne mocowanie do rurek (takie ciśnieniowe przyłacze). Tu masz przykład wyglądu parownika:
http://www.allegro.pl/ite...at_audi_a4.html
Dygresja ... z tego co widzę, to ludzie w większości nie wiedzą co sprzedają, co gorsza samo allegro w dziale klimatyzacji ma kategorię "nagrzewnica". Najlepiej podzwoń po szrotach roverkowych (adresy na stronie klubowej) i tam najprędzej znajdziesz. Zapytałbym też u Tomiego ile kosztuje nówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum