Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 21:26 [R400] IMMOBILISER NIE ODPALA
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam Kolezanki i Kolegów.Stary problem ale nowy immobiliser zablokował auto.
Mieszkam w Walii czyli na pomoc mechaników elektryków liczyć nie moge oni tylko wymieniaja i to za gruba kase .Problem jest następujacy .zakupiłem w zeszłym tygodniu Roverka i wszystko niby grało az padł akumulator wiadomo na handel wkładaja szrota
kupiłem nowy akumulator załozyłem i zaczał wyc alarm klakson więc wyłaczyłem go kluczykiem w drzwiach kierowcy bo pilotem sie nie dało
wszedłem do auta kluczyk w stacyjke i słychac tylko pipczenie a silnik nic, dodam ze wszystkie urzadzenia elektryczne działaja.powiedział mi kolega zeby wylaczyc kodem od radia wiec wykonałem ta operacje przez drzwi od kierowcy auto zatrabiło i nic.aha zamek centralny działa i jak zamnkne drzwi to auto mruga kierunkami 3 razy a jak otwieram to 1 raz ale i tak nic sie nie dzieje.Wymieniłem baterie w pilocie i nic aha oczywiscie ten kod to nie ten z radia tylko inny ale ja go nie mam bo poprzedni właściciel tez go nie miał.KOLEdzy co maM robic POMOCY
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 16, 2011 22:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 21:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po tym "pipczeniu" musisz wcisnąć ten płaski guzik na pilocie. Jak to nie zadziała to musisz zsynchronizować pilota. Poszukam linka jak to się robi i zaraz Ci wkleję. Wciska się coś 5 razy ale nie pamiętam dokładnie. Poszukam.
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2009 22:33 ]
To na początek:immo
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2009 22:37 ]
A to się pewnie bardziej przyda:
link
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 21:38
kolega pisze, ze nie posiada kodu do immo (nie da sie odlaczyc immo za pomoca wklepania odpowiedniej sekwencji w drzwiach) wiec d..a blada pozostaje zczytanie kodu na odpowiednim kompie
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 21:49
To fakt, aby odpalic bryczke po wymianie aku wystarczy dobrze zsynchronizowac pilota. Wyzej pisalem, ze klepanie w drzwiach to tylko z odpowiednim kodem a sygnal dzwiekowy dal Ci znac, ze zle wklepywales.
Robiłem synchronizacje pilota i nic mam tez pilot z innego rovera i tez nie dział
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2009 22:51 ]
ja chciałem zczytać kod i byłem u wszystkich tych niby walijskich mechaników ale mi powiedzieli ze oni tego nie robia tylko serwis .Najblizszy mam 60 mil a laweta to tez koszt a w serwisie 100 funtów to jak policze to lepiej go chyba na złom oddac
Innym pilotem nic nie zrobisz. Kodem z radia też nic. Robiłeś synchronizację czyli wciskałeś ten płaski guzik 4 razy jak napisano pod drugim linkiem?
Jeśli tak, to jest (poza podróżą na lawecie) jeszcze jedno wyjście. Kiedyś znalazłam na allegro gościa, który OBLICZAŁ kod immo. Nie wiem czy to nie bujda, ale potrzebował do tego numerki z jakiegoś modułu, który trzeba skądś wymontować (wylutować). Poszukam namiarów na niego.
pozostaje jeszcze przeszczep komputera sam. wraz z kluczykami i pilotami z innego roverka
To ładnych kilkaset zł czyli dobrze ponad 100 funtów. A jeszcze trzeba to zamontować - więc pewnie drugie tyle. Raczej się nie opłaca.
Szukałam tamtego człowieka od obliczania, ale niestety nie ma go.
walkerwalia, wybacz, ale ja jestem bezradna. Mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże.
Dziwne, że pilot nie daje się zsynchronizować. Raczej nie umarł skoro dotąd jeździłeś. Powalcz z nim trochę jeszcze.
walkerwalia, to nic nie da, bo nowego, żeby działał z Twoim samochodem musisz zaprogramować, a to zrobi Ci jedynie serwis. Synchronizacja zadziała tylko ze starym pilotem. Czy Twój pilot jest zniszczony? Rozlatywał się w środku jak mu zmieniałeś baterie?
w pilocie była ruchoma blaszka co trzymała baterie wiec ja przylutowałem, auto otwieram z kluczyka,a teraz jak go otwierałem tu mrygnął kierunkami i zatrabił raz .odłaczyłem baterie i czekam spróbuje jeszcze raz synchronizacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum