Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Nosze się z zamiarem kupna przepływomierza. Mam możliwość kupić oryginalny nowy Boscha za 800 zł z gwarancją na 12 miesięcy, lub też nówkę Boscha, ale z gwarancją rozruchową i sporo taniej. Stąd moje pytanie do osób które wymieniały - ile czasu/km jeździcie lub jeździliście na nowej przepływce Boscha?
_________________ pozdrawiam wszystkich forumowiczów i roverkowiczów
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 16:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 19:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 19:43
kRisj, to w sporym stopniu zależy od tego jak często filtr powietrza wymieniasz. W tomateam.pl chyba po 650zl z gwarancją sprzedają. Generalnie powinien 50kkm wytrzymać.
W tomateam niestety 787zł. Właśnie dlatego się zastanawiam. Jak kupiłem zamiennik (podobno dobry) to zrąbał się po 3 miesiącach i to tak totalnie, że auto było nie do jazdy. Na gwarancji zwrócili mi kasiorkę, więc teraz chce kupić boscha. No ale skoro nie sypią się za szybko to chyba wezmę tą tańszą. Ostatecznie parę stówek zostanie w kieszeni , więc chyba warto.
A wie może ktoś gdzie jeszcze (poza tomateam) można kupić coś takiego?
No zostaje jeszcze możliwość kupna używki boscha za ok 200zł, no ale tutaj chyba jest loteria.
Zwykle przyjmuje się trwałość od 60 do 100 kkm ... warto regularnie wymieniać filtr powietrza (Podobno to przedłuża życie przepływki oraz w tym silniku mocno wpływa na zużycie paliwa)
No słyszałem, że nawet marka filtra ma znaczenie, więc musi być na ten element bardzo wrażliwy Zresztą bardzo łatwo źle go założyć (tak np. że ta guma się trochę zawinie). Wtedy jest nieszczelny i kaplica.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum